Mainos

Arseni uudeksi apulaispiispaksi

Ortodoksisen kirkon apulaispiispaksi ja Joensuun piispaksi on valittu Uuden Valamon luostarin varajohtaja, arkkimandriitta Arseni. Hän aloittanee tehtävässään vuoden vaihteessa.

Suomen ortodoksisen kirkon uudeksi apulaispiispaksi on valittu Uuden Valamon luostarin varajohtaja, arkkimandriitta Arseni. Valinta tehtiin kirkon 19. varsinaisessa kirkolliskokouksessa Heinävedellä. Arseni, 47, sai vaalissa 29 ääntä. Seitsemän kirkolliskokouksen edustajaa äänesti tyhjää. Arsenilla ei ollut vaalissa vastaehdokkaita, sillä eilisiltana pidetyssä suljetussa neuvottelussa päädyttiin yhteen piispaehdokkaaseen.

Arseni, maallikkonimeltään Jorma Heikkinen, seuraa virassa piispa Panteleimonia, joka siirtyi Oulun hiippakunnan piispaksi 2002. Virka oli täyttämättä noin kahden ja puolen vuoden ajan. Apulaispiispa toimii arkkipiispan alaisuudessa ja avustaa häntä Karjalan hiippakunnan hoitoon liittyvissä tehtävissä. Virkanimike on Joensuun piispa.

Omaa hiippakuntaa apulaispiispalla ei ole. Apulaispiispojen toimipaikka on ollut Kuopiossa, jossa kirkkokunnan arkkipiispankin tuoli on. Vaalin tuloksen vahvistaa arkkipiispa. Arseni aloittaa uudessa tehtävässään todennäköisesti vuoden vaihteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.