Mainos

Arsenalin yhtiökokous vahvisti jakosuunnitelman

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi tänään yhtiön hallituksen esitykset yhtiön jakautumisesta ja osakepääoman alentamisesta.

Yhtiökokous valitsi myös Arsenalin ulkopuoliseksi selvitysmieheksi konsultti- ja tutkimusyhtiö Balance-Konsultingin. Yhtiökokouksen päätöksen mukaan Arsenal jakautuu Arsenal-Kiinteistöt -yhtiöön ja Arsenal-Perintä -yhtiöön. Arsenalin osakepääoman pienentämisen seurauksena yhtiö jakaa valtiolle ja vakuusrahastolle yhteensä 2,6 miljardia markkaa.

Arsenalin kiinteistöyhtiö fuusioidaan puolen vuoden kuluttua vuoden alusta aloittaneeseen kiinteistöyhtiö Kapiteeliin. Tähän valtion kiinteistöyhtiöön on jo siirretty kiinteistöjä valtion kiinteistölaitokselta sekä Alko kiinteistöomistukset. Arsenalissa olevan kiinteistömassan arvo on viime lokakuun lopussa tehdyssä välitilinpäätöksessä arvioitu 5,2 miljardiksi markaksi. Summa sisältää kiinteistöistä jo aiemmin tehdyt alaskirjaukset.

-Nyt kiinteistöjen arvo vastaa uuden kirjanpitolain mukaista menettelyä, ja kiinteistöjen arvot on kiinteistökohtaisesti määriteltyjä. Kiinteistöjen arvoksi on kesäkuun lopussa arvioitu 5,2 miljardia, sanoo finanssineuvos Jarmo Väisänen valtiovarainministeriöstä.

Eri vaihtoehdot selvitetään

Selvitysmieheksi valitun Balance-Konsultingin tehtävä on muun muassa kartoittaa erilaisia vaihtoehtoja, joilla Arsenalista jäljelle jäävä osa ajetaan alas. Tavoitteena on selvittää mikä on taloudellisin vaihtoehto ja sopiva aikataulu, ja tulisiko jäljelle jäävä osa Arsenalista paloitella pienempiin osiin.

Kun kiinteistömassa kesäkuun jälkeen on irrotettu Arsenalista, jäljelle jäävät vain yhtiön luotto- ja perintäasiakkaat. Arsenalin taseen loppusumma laskee järjestelyn seurauksena runsaasta kymmenestä miljardista 4-5 miljardiin markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.