Mainos

Arsenalin tarkastusvaliokunnalla ei huomautettavaa

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin tarkastusvaliokunnan mukaan omaisuudenhoitoyhtiöiden päätökset vahingonkorvausasioissa ovat perustuneet valtion vakuusrahaston ja valtiovarainministeriön tapauksittain antamiin toimiohjeisiin.

Yhtiöiden toiminnassa Sundqvistin tapauksessa ei valiokunnan mukaan ole huomautettavaa. Arsenal ja Arsenal-Silta ovat noudatetun käytännön mukaan toimineet saamansa ohjeen mukaisesti. Arsenal-Sillan toimitusjohtaja Jarmo Matinlassi ei myöskään ollut asiassa esteellinen, totesi valiokunta. Arsenalin ohjeiden tarkoituksenmukaisuusharkinnasta ovat vastanneet valtion vakuusrahasto ja valtiovarainministeriö, sanoi valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Kantalainen tänään. Niiden päätösvalta perustuu vakuusrahastolakiin.

Valtiovarainministeriölle antamassaan lausunnossa valiokunta esittää vahingonkorvausasioissa noudatettavan käytännön selkeyttämistä ja keskeisten linjaratkaisujen teon siirtämistä kollegioon sekä vakuusrahastossa että ministeriössä.
-Tähän mennessä Arsenalille ja Arsenal-Sillalle on annettu noin 150 tapauskohtaista toimiohjetta. Niiden tekotavasta tai yleisperiaatteista ei kuitenkaan ole yhtenäisiä ohjeita, totesi Kantalainen. Mahdollisuudet Sundqvistin kanssa tehdyn sopimuksen uudelleenarviointiin Arsenal voi Kantalaisen mukaan selvittää vasta sen jälkeen, kun käynnissä olevat selvitykset valmistuvat. Niitä tekevät eduskunnan perustuslakivaliokunta ja poliisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.