Mainos

Arsenalin alasajo sujui ennakoidusti

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin liiketoiminnan alasajo on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Konsernin tase supistui puolen vuoden aikana miljardi markkaa 10,2 miljardiin markkaan.

Taseen ulkopuolisia vastuusitoumuksia konsernilla oli kesäkuun lopussa 300 miljoonaa markkaa. Arsenalin tilikausi oli konsernin jakautumisen vuoksi puolen vuoden mittainen. Konsernin tappio tammi-kesäkuulta oli neljä miljoonaa markkaa, kun se edellisen vuoden vastaavana aikana oli 104 miljoonaa markkaa. Kiinteistöissä Arsenalilla oli kesäkuun lopussa rahaa kiinni edelleen lähes 5,1 miljardia markkaa eli miltei kaksi miljardia vähemmän kuin puoli vuotta aiemmin. Tilikauden aikana kiinteistöjä myytiin 510 miljoonalla markalla. Myynneistä 429 miljoonaa kertyi taseomaisuudesta ja 81 miljoonaa vakuusomaisuudesta.

Asiakasvastuut pienenivät ennakoitua nopeammin 437 miljoonalla markalla vajaaseen 1,4 miljardiin markkaan. Viime vuoden lopussa asiakasvastuut olivat runsaat 1,8 miljardia ja viime vuoden kesäkuussa 2,3 miljardia markkaa. Arsenalin asiakkaita siirtyi puolen vuoden aikana uusille rahoittajille 111 ja vastuita 175 miljoonaa markkaa. Konsernin luotto- ja takaustappioita kertyi palautuksilla vähennettyinä 178 miljoonaa markkaa. Vastaava tappio edellisen vuoden tammi-kesäkuulta oli 266 miljoonaa markkaa.

Osinko- ja palkkiotuottoja Arsenalille kertyi tilikauden aikana lähes saman verran kuin viime vuoden vastaavana aikana eli 67 miljoonaa markkaa. Taselainauksesta aiemmin saatujen korkotuottojen loppuminen käänsi konsernin rahoituskatteen 62 miljoonaa miinukselle.

Sulautuminen vuosituhannen vaihteessa

Jakautumisessa syntynyt Arsenal-Kiinteistö ja valtion perustama Kapiteeli Oy sulautuvat kuluvan vuoden lopussa. Sulautumissuunnitelma allekirjoitettiin 13. heinäkuuta. Konsernin muuta liiketoimintaa jatkavat emoyhtiö Arsenal Oyj eli entinen Arsenal-Perintä ja tytäryhtiö Arsenal-SSP Oy.

Ensi vuoden alussa Arsenal vähentää myös konttoriensa lukumäärän 15:stä kuuteen ja keskittää toiminnot aluekonttoreihin. Yhtiössä aloitetaan syyskuussa henkilökunnan vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut. Tällä haavaa konsernin palveluksessa on 240 henkilöä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.