Mainos

Arsenal-Silta pui Sundqvistia

Arsenal-Sillan ylimääräinen yhtiökokous käsitteli torstaina vahingonkorvauskanteiden nostamista valtion vakuusrahastoa, emoyhtiö Arsenalia ja Arsenal-Sillan hallitusta ja toimitusjohtajaa vastaan.

Yhtiökokoukselle esitettiin myös selonteko STS-Pankin entisen toimitusjohtajan Ulf Sundqvistin kanssa tehdyistä sopimuksista. Arsenal-Sillan toimitusjohtajan Jarmo Matinlassin mukaan Sundqvist-selonteossa ei tullut esiin mitään poikkeavaa jo aiemmin julkisuudessa olleista asioista. Hänen mukaansa yhtiö toimi sopimusten osalta sen valtiovarainministeriöltä saamiensa toimintaohjeiden mukaan.

Vahingonkorvauskanteiden ja selonteon esittämisen takana oli yhtiön pienosakas, sijoittaja Taito Tuunanen yhtiöineen. Varsinaisesti ylimääräinen yhtiökokous oli kutsuttu käsittelemään yhtiön saaman pääomatodistuksen ehtojen muuttamista vastaamaan uuden osakeyhtiölain säädöksiä.

Vahingonkorvausvaatimusten lisäksi kokouksen esityslistalla oli vaatimus erityisen tarkastuksen suorittamisesta yhtiöstä.

Arsenal jyräsi päätökset

Emoyhtiö Arsenalin äänin yhtiökokous hylkäsi kaikki sille esitetyt vaatimukset yhtä lukuunottamatta. Arsenal oli esteellinen sitä vastaan nostettavaksi esitetyn vahingonkorvauskanteen käsittelyssä, ja yhtiön hallitus joutuu tutkimaan onko perusteita kanteen nostamiselle olemassa.

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal omistaa Arsenal-Sillasta 99 prosenttia, ja yhtiökokouksessa emoyhtiön käytössä oli 588 miljoonaa ääntä. Tuunasen edustamien yhtiöiden äänimäärä kokouksessa oli 236000 ääntä.

Tuunanen katsoi yhtiökokouksen jälkeen merkittäväksi asiaksi kuitenkin sen, että ensimmäisen kerran Sundqvist-sopimusta käsiteltiin nyt yhtiökokouksessa.
-Hallituksen antamassa selonteossa tuli selväksi, että yhtiön hallitus vetäytyi kokonaan vastuusta ja vieritti vastuun toimintaohjeet antaneelle silloiselle valtiovarainministeri Arja Alholle. Arsenalin äänillä kaikki vaatimuksemme yhtä lukuun ottamatta torjuttiin, kertoi pettynyt Tuunanen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.