Mainos

Ars Fennica -palkitut näyttelyyn

Ars Fennica -palkitut vuosilta 1991-2003 esittäytyvät Turussa Aboa Vetus & Ars Nova -museon vuoden ensimmäisessä näyttelyssä. Ensimmäinen palkittujen tuotantoa esittelevä yhteisnäyttely nähdään Suomessa vain Turussa.

46 työstä koostuva näyttely on saapunut Turkuun Pietarista Venäläisen taiteen museon Marmoripalatsista, jonne se järjestettiin museon nykytaiteen osaston Aleksandr Borovskin aloitteesta. Hän valitsi Ars Fennica -voittajan vuonna 2003.

Ensimmäinen palkittujen tuotantoa esittelevä yhteisnäyttely nähdään Suomessa vain Turussa. Se on esillä maaliskuun 13. päivään asti.

Mukana ovat Maaria Wirkkala, Johan Scott, tanskalainen Per Kirkeby, latvialainen Olegs Tillbergs, Silja Rantanen, Pauno Pohjolainen, ruotsalainen Peter Frie, Markus Copper, islantilainen Hreinn Fridfinnsson, Heli Hiltunen, Heli Rekula ja Anu Tuominen.

Vuonna 1995 palkintoa ei jaettu, koska säätiö oli Ars 95 -näyttelyn päätukija. Suurin osa teoksista on lainattu Henna ja Pertti Niemistön nykytaiteen kokoelmasta Hämeenlinnan taidemuseosta.

Viime vuoden palkittu Kimmo Schroderus ei ehtinyt osallistua näyttelyyn, koska hän valmistelee parhaillaan omaa palkintonäyttelyään.

Ars Fennica on Suomen suurin kuvataidepalkinto, jonka jakaa 1990 perustettu Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö. Palkintoehdokkaat nimeää lautakunta ja voittajan valitsee sen kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija. 34 000 euron lisäksi palkintoon kuuluu myös julkaisu ja näyttelykierros.

Tänä vuonna ehdolla palkinnon saajiksi ovat Aarne Jämsä, Paavo Paunu, Mari Sunna, Salla Tykkä ja Roi Vaara. Palkittavan valitsee Gentin kaupungin nykytaiteen museon johtaja Peter Doroshenko. Hän on parhaillaan Suomessa tutustumassa ehdokkaisiin. Palkitun nimi selviää myöhemmin keväällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.