Mainos

Ars Fennica-palkinto Anu Tuomiselle

Suomen merkittävin kuvataidepalkinto Ars Fennica on myönnetty Anu Tuomiselle. Ars Fennica Elämäntyöpalkinto jaettiin Harry Kivijärvelle.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö on jakanut kaksi tunnustuspalkintoa suomalaisille kuvataiteilijoille. Vuoden 2003 Ars Fennica -palkinnon luovutti tohtori Pentti Arajärvi kuvataiteilija Anu Tuomiselle.

Ars Fennica -palkintoon kuuluu 34 000 euron rahapalkinto, voittajaa esittelevä julkaisu ja näyttelykierros kolmessa suomalaisessa taidemuseossa.Ars Fennica -palkinto jaettiin nyt 12. kertaa. Palkinto on Suomen suurin kuvataiteen tunnustuspalkinto ja kansainvälisestikin huomattava tunnustus.

Tänä vuonna jaettiin myös Ars Fennica Elämäntyöpalkinto, jonka Tasavallan presidentti Tarja Halonen luovutti Harry Kivijärvelle. Palkinto myönnettiin tunnustuksena pitkästä ja kansainvälisestikin merkittävästä taiteilijantyöstä.

Elämäntyöpalkinto on suuruudeltaan 16 000 euroa. Harry Kivijärven teosten näyttely järjestetään Hämeenlinnan Taidemuseossa vuonna 2005.

Anu Tuomisella on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Pariisissa. Viimeksi hänen teoksiaan on ollut esillä turkulaisessa Galleria AMAssa, Rauman Biennale Balticumissa ja Fiskarsin Uniikki-näyttelyssä vuonna 2002. Yhteisnäyttelyissä Anu Tuomisen teoksia on nähty Pohjoismaissa, Virossa, Ranskassa, Saksassa ja Intiassa.

Seuraavaksi Anu Tuomisen teoksia nähdään Ars Fennica -näyttelyissä sekä syys-lokakuussa Forum Boxissa Helsingissä Tiina-Elina Nurmisen ja Anne Koskisen kanssa. Hän on mukana myös Suomen taiteen triennaalissa Kiotossa Japanissa. Vuodelle 2005 on sovittu näyttely Kajaanin taidemuseoon yhdessä
Kari Cav'nin kanssa.Työn alla ovat myös tilaustyöt loistoristeilijälle ja Oulun kaupungille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.