Mainos

Ars Fennica Heli Hiltuselle

Ars Fennica -kuvataidepalkinnon on saanut Heli Hiltunen.

Kuvataiteilija Heli Hiltunen on saanut Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican omaperäisestä maalausta ja valokuvausta yhdistävästä taiteestaan. Palkintoon kuuluu 200 000 markkaa, julkaisu sekä näyttelyt Helsingissä ja Oulussa. Wolfsburgin taidemuseon johtaja Gijs van Tuyl valitsi Hiltusen voittajaksi viidestä suomalaisehdokkaasta.

Van Tuylin mukaan Heli Hiltusen maalaukset ja valokuvat liikkuvat kuvamaailman eri tasoilla, taiteen ja valokuvauksen välimaastossa, nykyhetken ja menneisyyden, toden ja muistojen välillä. Ne jättävät tilaa erilaisille tulkinnoille ja herättävät monenlaisia ajatuksia ja tunteita, muotoilee palkitsija.

-Heli Hiltusen taide on verevästi kiinni elämässä, ja sen juuret ovat syvällä hänen sukunsa maisemissa, rajantakaisessa Karjalassa. Hänen taiteellinen näkemyksensä on ajankohtainen, mutta ei trendikäs. Hiltusen taiteen vankkana perustana on taiteen ja elämän erottamaton yhteys, toteaa Gijs van Tuyl.

40-vuotias Hiltunen tekee usein laajoja, moniosaisia teossarjoja, joissa samaa aihetta käsitellään sekä valokuvina että maalauksina. Sarjat muistuttavat rakenteeltaan elokuvaa, olennaista on kuvien sisäinen liike. Monet maalaukset on tehty metallinhohtoisin värein. Hiltusen toistuvia aiheita ovat esimerkiksi synkkä maisema ja metsä.

Palkinnon luovutti valiokuntaneuvos Pentti Arajärvi Säätytalossa. Vuosittaisen Ars Fennica -palkinnon jakaa Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö. Viime vuonna palkinnon sai islantilainen Hreinn Fridfinnsson. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.