Mainos

Ars Fennica -ehdokkaat suomalaisia kuvataiteilijoita

Vuoden 2003 Ars Fennica -palkintoehdokkaat ovat tänä vuonna kaikki suomalaisia kuvataiteilijoita. Ehdokkaita on viisi, ja yksi heistä on ollut myös aiemmin ehdolla tunnustuksen saajaksi. Ehdokkaat julkistetaan 22. tammikuuta Helsingissä.

Vuoden 2003 palkinto jaetaan perinteiseen tapaan. Palkintolautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija tutustuu ehdokkaisiin ja näiden tuotantoon helmikuussa. Voittaja paljastetaan maalis-huhtikuussa. Loppukesästä ilmestyvä julkaisu ja näyttelykierros esittelevät vain voittajan tuotantoa. Palkinnon saajan näyttelykierros on esillä Torniossa, Helsingissä ja Salossa.

Ehdokkaat nimenneeseen palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana valt.maist. Henna Niemistö ja jäseninä kuvanveistäjä Heikki Häiväoja, museonjohtaja Tuula Karjalainen ja taidemaalari Mari Rantanen.

Ars Fennica -ehdokkaat esitellään yleisölle kahdessa luentotilaisuudessa 6. ja 13. helmikuuta. Tilaisuudet järjestetään yhdessä Kiasman ystävät -yhdistyksen kanssa. Paikkana on Kiasman Seminaari-tila. Luennoitsijoina ovat Pauline von Bonsdorff, Satu Itkonen, Jan Kaila, Altti Kuusamo ja Marja Sakari.

Ars Fennica on Suomen suurin kuvataidepalkinto, jota on jaettu vuodesta 1991. Viime vuonna 34000 euron suuruisen palkinnon sai helsinkiläinen valokuva -ja videotaiteilija Heli Rekula.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.