Mainos

Ars Fennica -ehdokkaat julki

Pohjoismaiden suurimpiin kuvataidepalkintoihin kuuluvaa Ars Fennicaa tavoittelee jälleen viisi Suomessa työskentelevää taiteilijaa.

Ehdokkaat ovat Bagdadissa syntynyt videotaiteilija Adel Abidin, valokuvataiteilija Pekka Luukkola sekä kuvataiteilijat Terike Haapoja, Hannaleena Heiska ja Anssi Kasitonni.

Palkintolautakunta julkisti valitsemansa ehdokkaat tänään. Lautakuntaan kuuluivat toimitusjohtaja Leena Niemistö puheenjohtajana ja jäseninä Svenska kulturfondenin johtaja Berndt Arell, taidemaalari Elina Merenmies sekä kuvanveistäjä Matti Peltokangas.

Palkinto on 34 000 euroa, ja se annetaan vuosittain yhdelle taiteilijalle korkeatasoisesta ja persoonallisesta luovasta työstä. Viime vuonna tunnustuksen sai Tampereella asuva skotlantilainen Charles Sandison.

Sandisonin palkintonäyttely nähdään Hämeenlinnan taidemuseossa alustavasti 30. syyskuuta-31. tammikuuta.

Ars Fennica on jaossa nyt 19. kerran. Aina välillä ehdokkaita on valittu Suomen lisäksi myös muista Pohjoismaista ja Baltiasta.

Vuoden 2011 Ars Fennican saaja julkistetaan loppukeväästä. Voittajan näyttely tulee esille Amos Andersonin taidemuseoon Helsinkiin loppusyksystä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.