Mainos

Ars Fennica 1999 -ehdokkaat julki

Ars Fennica 1999 palkintoehdokkaat on valittu. Kaikki kahdeksan kuvataiteilijaa ovat nuoria suomalaisia tekijöitä, jotka ovat jo vakuuttavasti osoittaneet taiteellisen lahjakkuutensa. Ehdokkaat julkistettiin tänään Helsingissä. Lopullisesti Ars Fennican saajan valitsee ulkomainen kuvataiteen asiantuntija. Häntä ei ole vielä nimetty. Palkinnon saaja julkistetaan maaliskuussa.

Ars Fennica-ehdokkaat ovat: kuvanveistäjä Marcus Copper, taidemaalari Susanne Gottberg, kuvanveistäjä Pasi Karjula, taidemaalarit Robert Lucander ja Katarina Reuter, kuvanveistäjä Paavo Räbinä, taidegraafikko Marja Strömmer, taidemaalari Pasi Tammi. Kaikki taiteilijat lukuunottamatta Robert Lucanderia asuvat ja työskentelevät Helsingissä. Reuter asuu myös Paraisilla.

Ars Fennica-palkinto on suurin pohjoismainen kuvataidepalkinto. Siihen kuuluu 200 000 markan rahapalkinto, voittajan tuotantoa esittelevä julkaisu sekä näyttelykierros kolmessa taidemuseossa. Vuoden 1999 palkinnonsaajan näyttelypaikoiksi ovat jo varmistuneet Hämeenlinna ja Imatra, kolmas ratkeaa vuoden loppuun mennessä. Tunnustuksen myöntää Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö. Palkinto jaetaan ensi vuonna kahdeksatta kertaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.