Mainos

Arroyo valmis neuvottelemaan sissien kanssa

Filippiineillä meneillään oleva panttivankikriisi on saanut uuden käänteen sen jälkeen, kun presidentti Gloria Arroyo ilmoitti eilen olevansa valmis neuvottelemaan Abu Sayyafin sissien kanssa, jos nämä vapauttavat panttivankinsa. Aiemmin hän on kieltäytynyt neuvotteluista ryhmän kanssa.

Gloria Arroyo on valmis neuvottelemaan sissien kanssa.

Presidentti Gloria Arroyo sanoi pitämässään lehdistötilaisuudessa, ettei hallitus ryhdy tulitaukoon sissejä vastaan. Uutiskanava CNN:n mukaan hän kuitenkin ilmoitti, että ovi neuvotteluille on yhä auki, jos sissit vapauttavat kaikki panttivankinsa. Abu Sayyafilla on nyt hallussaan 28 panttivankia. Joukossa on kolme amerikkalaista, joista ryhmä sanoo teloittaneensa yhden. Teloitusta ei pystytty vahvistamaan riippumattomista lähteistä.

Suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti olivat viime vuonna useita kuukausia juuri Abu Sayyafin panttivankeina Filippiineillä. Filippiinien hallitus ilmoitti torstaina lopettaneensa toistaiseksi rauhanneuvottelut NDF-kommunistisissiliikkeen kanssa. Presidentti Arroyo kutsui hallituksen neuvottelijat kotiin Oslosta, jossa neuvotteluja on käyty. Päätös neuvottelujen jäädyttämisestä tehtiin sen jälkeen, kun sissit murhasivat Filippiinien kongressin jäsenen, Rodolfo Aguinaldon tiistaina.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.