Mainos

Arroyo jatkaa Filippiinien johdossa

Gloria Macapagal Arroyo sai yli miljoona ääntä enemmän kuin hänen pahin kilpalijansa filmitähti Fernando Poella.

Filippiinien presidentti Gloria Macapagal Arroyo jatkaa maan johdossa vielä seuraavat kuusi vuotta. Kongressin vaalikomissio julkaisi toukokuun 10. päivänä pidettyjen vaalien lopulliset tulokset tänään.

Arroyo sai lähes 13 miljoonaa ääntä, mikä oli yli miljoona enemmän kuin pahimmalla kilpailijalla filmitähti Fernando Poella. Filippiineillä on 43 miljoonaa äänioikeutettua. Komissio raportoi tuloksista kongressille, jonka on tarkoitus julistaa Arroyo virallisesti voittajaksi myöhemmin alkavalla viikolla.

Ovensuukyselyt ja alustavat tulokset ovat jo aiemmin kertoneet Arroyon voittaneen vaalit. Poen kannattajat syyttivät Arroyoa ja hänen hallintoaan vaalivilpistä ja he vaativat kongressin suorittaman tarkastuslaskun keskeyttämistä, koska kongressissa on presidentin liittolaisia.

Oppositio nyreissään

Oppositio on edelleen nyreissään vaalituloksesta. Oppositiopoliitikkojen mukaan Arroyon tulee vakuuttaa oppositio vaalien laillisuudesta ennen kuin hän vannoo virkavalansa. Arroyon nykyinen kausi päättyy 30. kesäkuuta, ja jatkajakysymyksen pitkittyminen aiheuttaisi perustuslaillisia ongelmia.

Arroyo siirtyi varapresidentin tehtävistä presidentiksi kolme vuotta sitten, kun presidentti Joseph Estrada joutui eroamaan korruptiosyytösten vuoksi.Häntä ei ole ennen valittu tehtävään kansan mandaatilla.

Arroyon isä Diosdado Macapagal johti maata 1960-luvulla. Kriitikkojen mukaan oppinut Arroyo, 57, on kovin etäällä maan köyhtyvästä kansasta. Häntä pidetään älykkäänä ja uutterana teknokraattina, mutta myös taitavana likaisen poliittisen pelin pelaajana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.