Mainos

Armoton helle ruuhkauttaa tietyömaita - asfaltti ei meinaa jäähtyä

Helle pidentää autoilijoiden jonotusaikoja maanteiden ja katujen päällystystyömailla, koska asfaltin jäähtyminen kestää pidempään. Pelkällä bitumilla paikatut saumakohdat voivat myös tuntua löllöltä jalan alla.

Asfaltointihommissa on ollut viime viikkoina tukalaa, kun auringon lisäksi kuuma asfaltti hohkaa. Helle vaikuttaa muutenkin asfalttimiesten työhön.

– Asfaltin jäähtyminen kestää muutaman tunnin pidempään kuin viileällä ilmalla, joten vastapäällystetty kaista pysyy huomattavasti pidempään suljettuna. Muuten pinta urautuu heti, Lemminkäisen aluepäällikkö Lauri Tammisaari kertoo helteen vaikutuksista.

Maali tarttuu asfalttiin helteellä hyvin, mutta valkoiset merkinnät saattavat tummua jonkin verran, kun bitumi pyrkii pintaan.

Tämän vuoksi myös pelkällä bitumilla paikatut saumakohdat, routavauriot ja railot saattavat tuntua yllättävän pehmeältä, jopa löllöltä, jalan alla. 

Kotipihoilla käytetään hienorakenteisempaa, enemmän bitumia sisältävää asfalttia, joten helteellä auton renkaat painavat pintaa. Myös painavan moottoripyörän jalka tarvitsee kotipihalla helteellä tukea alleen, muuten se uppoaa kuin veitsi voihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.