Mainos

Armenian presidentti uhkaa voimankäytöllä

Armenian presidentti Robert Kotsharian sanoo olevansa valmis käyttämään armeijaa pääkaupunki Jerevanin mellakoiden hillitsemiseen.

Kotsharianin mukaan mellakoitsijoilla on aseita. Viranomaisten mukaan useita poliiseja on haavoittunut tulituksessa illalla. Mellakoissa on saanut surmansa ainakin yksi ihminen.

Kotsharian on julistanut maan pääkaupunkiin Jerevaniin poikkeustilan. Poikkeustila julistettiin sen jälkeen kun oppositio oli useiden päivien ajan osoittanut mieltään viime kuussa pidettyjä presidentinvaaleja vastaan. Se on voimassa vajaan kolmen viikon ajan.

Mellakkapoliisit ampuivat ilmaan ja käyttivät kyynelkaasua hajottaakseen opposition mielenosoituksen Jerevanissa.

Opposition kannattajat ovat osoittaneet jo toista viikkoa mieltään Jerevanin vapaudenaukiolla viime kuussa pidettyjen presidentinvaalien vuoksi.

Tuhansia mielenosoittajia kokoontui uudelleen tänään Armenian pääkaupungin Jerevanin keskustaan vain muutama tunti sen jälkeen, kun poliisi oli hajottanut opposition mielenosoituksen. Poliisi asetti myös oppositiojohtaja Levon Ter-Petrosianin kotiarestiin.

Viime kuussa pidettyjen vaalien voittajaksi julistettiin pääministeri Serzh Sarkisian. Opposition mukaan vaalit olivat vilpilliset.

Mellakkapoliisit tyhjensivät mielenosoittajien telttaleirin aamuvarhaisella. Poliisin nähtiin hakkaavan useita mielenosoittajia, ja terveysministeriön mukaan 31 ihmistä loukkaantui kahakoissa. Loukkaantuneista kuusi oli poliiseja.

Opposition mukaan yhdeksän aktivistia pidätettiin ja viiden kohtalosta ei ollut tietoa.

Poliisi kertoi ryhtyneensä hajottamaan mielenosoitusta saatuaan tietoja, että oppositio odotti paikalle huomattavaa määrä aseita ja kranaatteja.

Leirissä oli oleskellut myös Levon Ter-Petrosian, joka hävisi vaalit. Ter-Petrosian kertoi toimittajille, että poliisi oli vienyt hänet mielenosoituksen hajottamisen jälkeen kotiin, jossa hänet oli määrätty pysymään.

Noin 8000 opposition kannattajaa kokoontui myöhemmin päivällä uudelleen osoittamaan mieltään. Mielenosoituspaikka oli lähellä kaupungintaloa ja useita lähetystöjä.

- Serzh ulos, Serzh ulos, mielenosoittajat huusivat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.