Mainos

Armenian presidentti heitti hanskat tiskiin

Armenian presidentti Levon Ter-Petrosjan ilmoitti tänään eronneensa virastaan poliittisen painostuksen vuoksi. Presidentti ilmoitti itse erostaan televisiossa. Myöhemmin hän kertoi uutistoimisto Reutersille, että häntä on vaadittu eroamaan ja hän suostuu vaatimukseen, koska presidentin perustuslaillisten oikeuksien käyttäminen nykyisessä tilanteessa saattaisi aiheuttaa epävakautta maassa.

Ter-Petrosjan on johtanut Armeniaa aina siitä lähtien kun maa itsenäistyi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vuonna 1991. Vuonna 1996 hänet valittiin toiselle virkakaudelle, mutta oppositio syytti silloin hallitusta vaalivilpistä. Perustuslain mukaan parlamentin on hyväksyttävä presidentin ero yksinkertaisella enemmistöllä. Uudet presidentinvaalit on pidettävä 40 päivän kuluessa ja siihen saakka presidentin tehtäviä hoitaa parlamentin puhemies.

Ter-Petrosjan on viime päivinä kiistellyt pääministeri Robert Kocharjanin kanssa Armenian politiikasta Vuoristo-Karabahia kohtaan. Presidentti itse tosin sanoi, että Vuoristo-Karabah on vain yksi syy hänen eroonsa. Valtataistelussa useat Ter-Petrosjanin tukijat ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Muun muassa kaksi hallituksen ministeriä ja keskuspankin johtaja ovat hylänneet hänet.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.