Armeijasta itselleen vapautuksen pelannut Tottenham-tähti kuumassa vireessä – johtaa joukkueen Mestarien liigan pudotuspeleihin

Toisinaan jalkapalloa pelaamalla on saavutettavissa muutakin arvokasta kuin rahaa. Tottenhamin eteläkorealaiselle tähtipelaajalle Son Heung-minille sellainen oli esimerkiksi 21 kuukauden mittaisen armeijan välttäminen.

Tottenham kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa keskiviikkona Lontoossa Borussia Dortmundin. Spursilta on sivussa varmuudella ainakin tähtipelaajat Harry Kane ja Dele Alli. Tuloksellista vastuuta kaksikon poissaollessa kantaakin kolmessa edellisessä Valioliiga-ottelussa maalin tehnyt Son.

Leverkusenista Tottenhamiin vuonna 2015 30 miljoonan euron siirtosummalla siirtyneen Sonin pelaaminen on vapautunutta ja siihen on selkeä syy. Viime vuoden ajan hänen uransa yllä kummitteli pelko Etelä-Korean armeijaan joutumisesta. 26-vuotiaan Sonin oli alun perin määrä palata kotimaahansa suorittamaan asevelvollisuus viimeistään 28-vuotiaana. Suomessa tutuista puolen vuoden komennuksista ei kuitenkaan olisi ollut kysymys, vaan Son olisi joutunut palvelemaan Etelä-Korean armeijaa 21 kuukautta. Pelaajan kotimaassa käytännössä kaikki terveet nuoret miehet suorittavat armeijan.

Syyskuussa pelatuissa jalkapallon Aasian kisoissa muhi kuitenkin oljenkorsi. Etelä-Korea vapauttaa asepalveluksesta kaikki Aasian kisojen ja olympialaisten kultamitalistit. Pohjois-Lontoossa ei todennäköisesti ole seurattu yhtä tarkasti Aasian kisoja kuin nyt seuran tähtipelaajan tulevaisuuden ollessa panoksena.

Aasian kisoissa pelaa 23-vuotiaita pelaajia, mutta kolme yli-ikäistä pelaajaa on sallittu. Vain ja ainoastaan armeijan välttämiseksi kisoihin osallistunut Son oli yksi heistä.

Etelä-Korea eteni loppuotteluun, jossa se voitti Japanin 2-1. Son murtui loppuvihellyksen jälkeen kyyneliin ymmärtäessään mitä voitto merkitsi pelaajan tulevaisuudelle.

Son allekirjoitti viime heinäkuussa viiden vuoden jatkosopimuksen, jota hän pystyy nyt rauhassa pelaamaan.

Syyskuussa irronneen Aasian mestaruuden jälkeen Sonin pelaaminen on ollut vapautunutta. Kaikki kilpailut huomioiden Son on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa 15 maalia. Koko Spurs-uralla hän on iskenyt 171 ottelussa 61 osumaa. Tämän kauden Mestarien liigasta maali vielä uupuu, mutta sellainen voi hyvinkin syntyä keskiviikkoiltana Wembleyllä.

Kaikki mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat