Mainos

Armeijan sotilaskoneet ilmaantuivat Kairoon

Egyptissä armeija on turvautunut voimannäytteeseen lähettämällä hävittäjiä ja helikoptereita partiolennoille pääkaupungin ylle.

Lisää sotilaita on lähetetty Kairon Tahrir-aukiolle, jossa presidentti Hosni Mubarakin eroa vaativa mielenosoitus jatkuu ulkonaliikkumiskiellosta huolimatta. Sotilashelikopteri on lentänyt useaan kertaan matalalla väkijoukon yläpuolella.

Mubarakin on kerrottu neuvotelleen aiemmin tänään asevoimien komentajien kanssa. Armeija kehottaa valtiontelevisiossa egyptiläisiä noudattamaan ulkonaliikkumiskieltoa, joka on laajentunut koko maahan.

ElBaradei edustamassa koko oppositiota

Poliittinen oppositio on järjestäytymässä yhteisrintamaan ja pyrkimässä neuvotteluihin Mubarakin hallituksen kanssa. Oppositiovaikuttaja Mohamed ElBaradei on saanut valtuudet edustaa koko oppositiota neuvotteluissa.

ElBaradein takana on muun muassa vaikutusvaltainen islamistinen Muslimiveljeskunta. ElBaradei on kehottanut tv-kanava CNN:n haastattelussa Mubarakia väistymään tänään kansallisen yhtenäisyyden hallituksen tieltä.

Egyptin tärkein länsiliittolainen Yhdysvallat toivoo järjestäytynyttä siirtymistä demokratiaan Egyptissä. Ulkoministeri Hillary Clintonin mukaan maahan on saatava demokraattinen hallitus sen sijaan, että vallanvaihto johtaisi sortoon ja egyptiläisten uudistustoiveiden sivuuttamiseen.

(MTV3 - STT)

Katso Rita Strömmerin juttu (Seitsemän uutiset 30.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.