Armeijan kone ammuttu alas Ukrainassa – 14 kuollut

Itä-Ukrainassa ammuttiin torstaina alas armeijan helikopteri. Kyydissä olleet 14 sotilasta kuolivat. Kuolleiden joukossa oli myös Ukrainan armeijan kenraali.  

Ukrainan väliaikaisen presidentin Oleksandr Turtshynovin mukaan helikopteria ammuttiin Slovjanskin kaupungin läheltä. 

-Olen juuri saanut tiedon, että terroristit ovat käyttäneet venäläisiä ilmatorjuntaohjuksia ampuakseen alas miehistöä kuljettaneen helikopterin lähellä Slovjanskia, presidentti sanoi parlamentissa. 

Kyseessä oli yksi pahimmista tappioista, jonka Ukrainan armeija on kärsinyt Itä-Ukrainan yhteenotoissa. 

Separatistien edustajan mukaan helikopteria ammuttiin Slovjanskin eteläpuolelta, kun alueella käytiin taisteluita.  

Separatistit ja hallitusjoukot ovat ottaneet rajusti yhteen alueella viime aikoina. Taisteluissa on tällä viikolla kuollut noin 50 kapinallista. Separatistijohtaja Denis Pushilin ilmoitti, että Venäjältä tulleiden vapaaehtoisten taistelijoiden ruumiit palautetaan Venäjälle. 

Ukrainan hallitus on syyttänyt Venäjää kapinallisten tukemisesta. Sisäministeri Arsen Avakovin mukaan on selvää, että Donetskin lentokentällä taistelleilla separatisteilla oli Venäjältä tuotuja aseita. Todisteita tästä ovat Avakovin mukaan muun muassa aseiden sarjanumerot ja mallit. 

-Nämä eivät olleet meidän aseitamme, ne on tuotu Venäjältä, Avakov kirjoitti Facebook-sivullaan. 

Tarkkailijat yhä siepattuina 

Ukrainan separatistit lupasivat vapauttaa kiinni ottamansa Etyjin tarkkailuryhmän pian. Separatistit vahvistivat aiemmin ottaneensa kiinni Itä-Ukrainassa maanantaina kadonneet neljä tarkkailijaa. Kolmen miehen ja yhden naisen ryhmässä on yksi virolainen, yksi tanskalainen, yksi turkkilainen ja yksi sveitsiläinen. 

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijat olivat liikkuneet Donetskin kaupungin ulkopuolella separatistien kielloista huolimatta. 

Keskiviikkona toinen Etyjin tarkkailijaryhmä katosi joksikin aikaa. Ryhmässä oli yksi suomalainen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja