Mainos

Armeija vähentää väkeä

Puolustusvoimien organisaatiomuutos tietää näillä näkymin noin 60 työntekijän irtisanomista. Puolustusvoimista kerrotaan, että jokaiselle siirtymään joutuvalle työntekijälle on tarjottu uutta tehtävää. Valtaosa paikoista on ollut toisella paikkakunnalla. Puolustusvoimista vakuutetaan, että siirtouhan alla olevien elämäntilanteet on otettu huomioon mahdollisuuksien mukaan.

-Irtisanomisia on vältetty viimeiseen saakka. Jos henkilö ei ole valmis siirtymään vakanssin mukana, eikä sen jälkeen ole hyväksynyt muita organisaatiossa mahdollisia avoimia tehtäviä, keinot ovat vähissä, pahoittelee puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraalimajuri Antti Simola.

Organisaatiomuutos tiesi uudelleensijoittumista noin 800 työntekijälle. Heistä noin 60 ei halua siirtyä toiselle paikkakunnalle. Mahdolliset irtisanomiset tulevat voimaan lokakuun alusta.

Puolustusvoimien organisaatiomuutoksen seurauksena Vaasan rannikkopatteristo ja Oulun Pohjan prikaati lakkautetaan tänä vuonna. Varuskunta, kaupunki ja paikalliset työvoimaviranomaiset selvittävät näissä paikoissa yhteistyössä, voisivatko puolustusvoimien työntekijät sijoittua töihin muualle valtionhallintoon.

Lakkautetuista toimipaikoista siirretään vakansseja etupäässä Kainuun prikaatiin Kajaaniin, Karjalan prikaatiin Vekaranjärvelle ja Porin prikaatiin Säkylään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.