Mainos

Armeija taisteluun epidemiaa vastaan Bangladeshissa

Bangladeshin armeija on tänään ryhtynyt pystyttämään kenttäsairaaloita auttaakseen siviiliviranomaisia taistelemaan denguekuume-epidemiaa vastaan.

Bangladeshia koetteleva epidemia on tähän mennessä vaatinut 54 ihmisen hengen. Yli 3 500 denguekuumeeseen sairastunutta on otettu sairaaloihin vajaan kuukauden sisällä, eikä epidemia osoita hellittämisen merkkejä.

Armeija kutsuttiin mukaan viime yönä sen jälkeen kun pääkaupungissa Dhakassa oli havaittu satakunta uutta tapausta.

Terveysviranomaisia on arvosteltu siitä, etteivät he ole onnistuneet estämään tautia leviämästä Dhakan ulkopuolelle. Useita satoja tautitapauksia on löydetty eteläisestä Khulnan kaupungista ja kymmeniä Pohjois- ja Keski-Bangladeshista. Dhakassa ainakin neljä ihmistä kuoli kuumeeseen sunnuntaina. Kuolleiden joukossa oli kaksivuotias tyttö, joka on tähän asti nuorin uhri tänä vuonna.

Paikallisten lääkäreiden mukaan todellinen uhrien määrä voi olla selvästi korkeampi, sillä kaikki tautiin sairastuneet eivät etenkään maaseudulla hakeudu sairaaloihin.

Denguekuume on hyttysten levittämä virustauti, jonka oireina on mm. lihassärkyä ja ihottumaa. Vakavimmillaan tauti aiheuttaa verenvuotokuumeen, joka voi johtaa kuolemaan.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.