Mainos

Armeija ei ala käyttää uutta E10-bensaa

Puolustusvoimat siirtyy käyttämään ajoneuvoissaan pelkästään 98-oktaanista bensiiniä, kertoo Ruotuväki-lehti. Puolustusvoimat aikoo siis hylätä uuden E10-bensan, joka tuli Suomessa myyntiin vuoden alussa.

Syynä on lehden mukaan se, että uusi E10-bensa ei sovi kaikkiin puolustusvoimien ajoneuvoihin, ja varastointimahdollisuudet ovat joukko-osastojen jakeluasemilla rajallisia.

Muutos tapahtuu tämän vuoden aikana jakeluasemien säiliöiden tyhjentyessä 95-bensiinistä.

Puolustusvoimien mukaan päätöksellä ei ole suurta taloudellista merkitystä. Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunnan mukaan 98-bensiinistä koituu arvion mukaan 10 000-20 000 euroa lisäkustannusta vuosittain.

- Mahdollisesti uutta E10-polttoainetta olisi kulunut noin kaksi prosenttia enemmän, sillä sen tehoarvo on pienempi. Samalla kulutuksella päädytään marginaalisiin taloudellisiin vaikutuksiin, arvioi lehdessä osastoinsinööri Mika Martikainen Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunnasta.

95-oktaanista bensiiniä ei ole puolustusvoimissa enää ostettu, vaan sen annetaan kulua loppuun joukko-osastoissa sijaitsevilla vajaalla 50 jakeluasemalla.

Vuonna 2010 puolustusvoimat kulutti polttoainetta vajaat 12 miljoonaa litraa. Tästä noin 10 miljoonaa litraa oli dieseliä, reilu miljoona litraa moottoripolttoöljyä ja noin puoli miljoonaa litraa 98-oktaanista bensiiniä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.