Mainos

Arla: Myrkyllisiä tuotteita ei suomalaiskaupoissa

Kiinalaisviranomaiset ovat ottaneet kokeita tuotteista, joita ruotsalais-tanskalaisen meijeriyhtiö Arlan kiinalainen partneri Mengniun on valmistanut. Kolmesta maitojauhepakkauksesta on löytynyt jäämiä myrkyllisestä melamiinista.

Kyseessä olivat kiinalaisille markkinoille suunnatut tuotteet, eli Skandinaviassa ei ole yhtiön mukaan aihetta huoleen.

- Kontrolli koko ketjussa tilalta meijeriin ja edelleen kauppoihin on erittäin tarkka. Meillä ei ole riskiä siitä, että melamiinia käytettäisiin niin kuin näyttää käyneen Kiinassa, yhtiön viestintäjohtaja Tobias Wåhlen kertoo MTV:n uutisille.

Melamiinia lisäämällä voidaan keinotekoisesti lisätä maidon proteiinin määrää. Wåhlen uskoo, että kiinalaisilla maidonkeräysasemilla on ensin laimennettu maitoa vedellä, minkä jälkeen sen proteiinitasoa on nostettu melamiinilla.

Ruotsin television SVT:n mukaan Arlan konsernijohtaja Peder Tuborgh ilmoitti aamulla Kiinassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa keskeyttävänsä maitojauhetuotannon kiinalaisilla tuotantolaitoksillaan.

Ainakin kaksi kiinalaisyhtiötä on vienyt ulkomaille myrkyllistä maitojauhetta, joka on Kiinassa tuhonnut liki 160 vauvan munuaiset, kertovat viranomaiset. Sairastuneita on Kiinan viranomaisten viimeisimmän ilmoituksen mukaan jo yli 6200.

Maitojauhetta on viety Jemeniin, Burundiin, Gaboniin, Burmaan ja Bangladeshiin.

Myrkyllistä melamiinia sisältävää maitojauhetta kaupitelleita yhtiöitä on tähän mennessä löytynyt Kiinasta jo yli 20.

(MTV3-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.