Mainos

Arkkitehti Kaarina Löfströmille rakennustaiteen valtionpalkinto

Helsinkiläinen arkkitehti Kaarina Löfström sai tämänvuotisen rakennustaiteen valtionpalkinnon. Kulttuuriministeri Suvi Lindén luovutti 75 000 markan tunnustuksen Löfströmille tänään Helsingissä.

Vuonna 1941 syntynyt Löfström on tehnyt merkittävän uran erityisesti tuotanto- ja toimistorakennusten sekä tutkimuslaitosten suunnittelijana.

Hänen tunnetuimpia töitään ovat Helsingissä sijaitseva Valion pääkonttori vuodelta 1978, Kotkan virastotalo vuodelta 1994 ja Otaniemen teknologiakeskus Innopoli vuodelta 1991. Valion pääkonttorin Löfström on suunnitellut yhdessä Matti K. Mäkisen kanssa.

Hänen uusimpia töitään ovat tänä syksynä Helsingin Vuosaareen valmistuneet ala-aste ja päiväkoti Auringonpilkku. Löfströmin korkeatasoista ja laajaa tuotantoa on esitelty lukuisissa näyttelyissä ja arkkitehtuurijulkaisuissa Suomessa ja maailmalla. Hänen kaikille töilleen on ominaista laajan rakennuskokonaisuuden hallinta aina pieniin yksityiskohtiin saakka ja ennakkoluuloton uusien muotojen ja materiaalien käyttö, Valtion rakennustaidetoimikunta toteaa perustelussaan.

Kaarina Löfström on työskennellyt opettajana ja vierailevana luennoitsijana kaikissa Suomen arkkitehtikouluissa ja myös Pohjoismaissa. Hänen aiheensa ovat koskeneet erityisesti työympäristöjen suunnittelua.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.