Mainos

Arkkipiispa tyrmää arkipyhiin puuttumisen

Arkkipiispa Kari Mäkinen katsoo, että arkipyhiin puuttumisella menetettäisiin enemmän kuin mitä sillä saavutettaisiin.

Tänään valmistui työmarkkinakeskusjärjestöjen ja kirkon selvitys mahdollisista järjestelyistä, joilla loppiainen ja helatorstai voitaisiin siirtää kiinteästi lauantaipäiviin.

Evankelis-luterilainen kirkko ei näe selvityksen pohjalta syytä muuttaa kirkkolain säädöksiä kirkollisten juhlapäivien sijoittelusta. Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan on hyvä, että selvitystyö on tehty.

-Selvitys osoittaa, miten kirkollinen traditio pyhäpäivineen tukee hyvinvointia. Se luo elämänrytmiä ja pitää yllä työn ja levon sekä arjen ja pyhän vuorottelua, Mäkinen sanoo.

-Kirkollisiin juhlapäiviin puuttumisella menetettäisiin yhteiskunnan hyvinvoinnin ja ihmisten jaksamisen näkökulmasta huomattavasti enemmän kuin saavutettaisiin. Kirkko ei näe tarpeelliseksi käynnistää lainsäädäntöhankkeita kristikunnan yhteiseen vuosituhantiseen traditioon kuuluvien arkipyhien siirtämiseksi.

Suomessa arkipyhien määrä on kansainvälisessä vertailussa muiden maiden keskiarvoa alempi, joten siirtoa ei voi selvityksen mukaan perustella arkipyhien määrästä johtuvalla kilpailuhaitalla.

Selvityksen taustalla on vuoden 2013 työllisyys- ja kasvusopimus. Selvityksen laatimiseen osallistuivat evankelis-luterilaisen kirkkohallituksen lisäksi EK, SAK, STTK, KT Kuntatyönantajat, Valtion työmarkkinalaitos, Akava sekä Kirkon työmarkkinalaitos.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.