Mainos

Arkkipiispa perusti köyhyysryhmän – syrjäänjäävien ääni kuuluviin

Arkkipiispa Kari Mäkinen on perustanut laajapohjaisen köyhyysryhmän, jonka tavoitteena on laatia yhteinen vetoomus köyhyysongelmien ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi.

Ryhmän pyrkimyksenä on laatia konkreettiset toimenpideesitykset otettavaksi huomioon seuraavassa hallitusohjelmassa. Köyhyysryhmä haluaa vaikuttaa yhteiskunnalliseen kehitykseen ja päätöksentekoon, jotta kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten asemaa voitaisiin parantaa.

– Hyvinvoinnin katveessa maksetaan tällä hetkellä kovaa inhimillistä hintaa, jota talousongelmiin keskittyvä puhe ei tavoita eikä tunnista, arkkipiispa Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa jakautuminen sisäpuolisiin ja ulkopuolisiin näyttää vahvistuvan.

– Köyhyydellä, ulkopuolisuudella ja yksinäisyydellä on monet kasvot. Yhteiskunnan pinnanalaisesta kovuudesta kertoo, että niitä joutuu häpeämään.

Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla 15.10., ja siinä on mukana edustajia yhteiskunnan eri sektoreilta. Köyhyysryhmässä ovat mukana keskeiset työmarkkinajärjestöt sekä muita yhteiskunnallisia toimijoita, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kuntaliitto, Suomen Yrittäjät, sosiaali- ja terveysalan kattojärjestö SOSTE, Mielenterveyden keskusliitto, Työttömien valtakunnallinen yhdistys ja Helsingin Diakonissalaitos.

Lukuisten eri tahojen vahva tahto tulla mukaan työskentelemään köyhyysryhmässä ilahduttaa arkkipiispa Kari Mäkistä.

– Työskentely käynnistyi hyvässä hengessä. Tässä ollaan tosissaan. Arvostan sitä", Mäkinen sanoo.

Ensimmäisessä kokoontumisessa kartoitettiin yhteisiä suuntaviivoja. Vetoomuksen sisältö muotoutuu jatkotyöskentelyssä.

– Jatkotyöskentely osoittaa, miten pystymme yhdessä konkretisoimaan vetoomuksemme keskeistä sisältöä.

Tämä on toinen kerta, kun arkkipiispa Mäkinen kutsuu koolle köyhyysryhmän. Edellisen kerran arkkipiispa perusti vastaavan ryhmän nelisen vuotta sitten. Tuolloin kokoontunut köyhyysryhmä jätti esityksensä keväällä 2011 ennen hallitusohjelmaneuvotteluja.

– Tuolloisen esityksemme viestillä oli uskoakseni vaikutusta hallitusohjelmaa tehtäessä, arkkipiispa Mäkinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.