Mainos

Arkkipiispa Paarma: Kansa kaipaa alkoholivalistusta

Evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma haluaa Suomeen ohjelman kansan raitistamiseksi. Paarma muistuttaa, että valistus auttoi tupakassa, joten sen tulisi tehota myös suomalaisten viinapään hoitamiseen.

Evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispan Jukka Paarman mielestä maahamme pitäisi luoda ohjelma kansan raitistamiseksi. Alkoholipolitiikassa ainoat keinot eivät ole lainsäädännöllisiä tai verotukseen liittyviä, vaan olennaista olisi vedota yksilöön, hänen terveyteensä ja vastuuntuntoonsa, sanoi arkkipiispa Kokkolassa tänään.

- Valistus auttoi tupakassa, eikö se tehoa myös suomalaisten viinapään hoitamiseen. Kun julkisuuteen on tullut yhä enemmän tunnetusti raittiita vaikuttajia, on valistustyölle oivat edellytykset, Paarma korosti.

Arkkipiispa myös moitti paraikaa vellovaa alkoholikeskustelua. Hänen mukaansa alkoholipolitiikan tulevaisuutta on pohdittu liikaa valtiontaloudelliselta kantilta, ja terveydelliset ja hyvinvointiin liittyvät kytkennät on unohdettu.

- Samaan aikaan kuitenkin puhutaan suurella äänellä perheväkivallasta, kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista, väkivaltarikoksista, hukkumistapahtumista. Kun enemmistö niistä tapahtuu humalassa, olisi alkoholipolitiikasta käytävään keskusteluun saatava uusi vaihe, Paarma vaati.

Yksi syy verolaskelmiin pohjautuvaan alkoholikeskusteluun voi Paarman mielestä olla leimautumisen pelko.

- Juuri alkoholin kohdalla varoittavia ääniä esittävät leimataan herkästi moralisteiksi. Juuri tässä asiassa kavahdetaan yhteiskunnan yksilön vapautta kaventavia voimia.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 08.08.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.