Mainos

Arkkipiispa: Kirkosta eroaminen tasa-arvoisen avioliittolain vuoksi menee ohi maalin

Arkkipiispa Kari Mäkinen ei täysin ymmärrä, miksi ihmiset eroavat kirkosta tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen takia.

- Reaktiona on ollut kirkosta eroaminen, joka minusta tuntuu ohi maalin menevältä, Mäkinen sanoi aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Mäkinen sanoo saaneensa hyvin paljon palautetta viime päivinä. Joukkoon mahtuu hänen mukaansa paljon myönteistä ja kannustavaa palautetta sekä asiallista kritiikkiä, mutta myöskin muunlaista.

- Mutta sitten on myöskin sellaisia tunteenpurkauksia, joista ajattelen, että toivottavasti ne ihmiset, joiden kohdalla on kyse syvästä identiteetistä, eivät joudu ottamaan tätä vastaan. Ajattelen kuinka rankkaa se on ollut, koska näitä asenteita on joutunut ottamaan vastaan, Mäkinen sanoi.

Mäkinen huomautti, että Raamattua luetaan erilaisista lähtökohdista.

- Saman Raamatun lukemisen pohjalta tullaan erilaisiin johtopäätöksiin. Minusta ei ole suositeltava tapa, että poimitaan erilleen joitakin Raamatun sanoja, joihin sitten tarraudutaan.

Sosiaalinen eriytyminen huolestuttaa

Mäkinen sanoi haastattelussa olevansa huolissaan sosiaalisesta eriytymisestä.

- Jos ajattelen tällaisten sokeitten pisteitten kysymystä, niin itse olen miettinyt sitä, että millä tavoin vahvistuu sosiaalinen eriytyminen. Erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien maailma siirtyy näkymättömäksi, ja sitä ei huomattakaan, hän pohti.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.