Mainos

Arkkipiispa ei usko Suomen seuraavan Ruotsia homovihkimisissä

Arkipiispa Jukka Paarma ei näe, että Suomen evankelisluterilainen kirkko seuraisi "nähtävissä olevana ajankohtana" Ruotsin esimerkkiä ja alkaisi vihkiä avioliittoon nais- ja miespareja.

- Tämä on meille naapurikirkolle vähän vaikeakin asia, koska meillä on aina ollut perinteinen kristillinen käsitys siitä, että avioliitto on nimenomaan miehen ja naisen välinen asia. Ruotsi on nyt ottanut askeleen tästä käsityksestä poispäin, Paarma sanoi STT:lle.

- Me olemme tässä suhteessa kyllä aika lailla jäljessä Ruotsia sekä yhteiskunnassa että varsinkin kirkossa. Meillä jopa tämä rekisteröity parisuhdeasiakin jakaa kovasti kirkkoa, hän pohtii ja viittaa näkemyseroihin samaa sukupuolta olevien parien siunaamisesta.

Arkkipiispa myöntää, että ihmisten käsitys homoseksuaalisuudesta on muuttunut valtavasti viime vuosikymmenten aikana. Seksuaalinen kanssakäyminen samaa sukupuolta olevan kanssa oli rikos vuoteen 1971 saakka ja homoseksuaalinen suuntautuminen luokiteltiin sairaudeksi vielä vuonna 1981.

- On aivan totta, että näinkin isossa asiassa yleinen mielipide on todella voimakkaasti ja nopeasti muuttunut, hän sanoo lisäten samalla, että kansalaismielipiteen vaikutuksia kirkon päätöksille on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

Arkkipiispa ei usko, että kovin monet kirkot seuraisivat Ruotsin esimerkkiä. Sen sijaan hän arvioi, että päätös vaikeuttaa Ruotsin kirkon yhteistyötä muiden kirkkojen kanssa.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja