Mainos

arkistoitu: Kari Uotille ehdotonta vankeutta

Kari Uoti sai yli puolen vuoden ehdottoman tuomion. Jussi Uotin kaikki syytteet sen sijaan hylättiin. Oikeudenkäynti kesti kymmenen vuotta.

Salon käräjäoikeus on tuominnut liikemies Kari Uotin 6 kuukauden ja 20 päivän ehdottomaan vankeuteen kesäkuussa 1991 tapahtuneesta 5 miljoonan euron törkeästä petoksesta.

Käräjäoikeuden mukaan petollisilla lainajärjestelyillä aiheutettiin Lounais-Suomen säästöpankille 12 miljoonan euron vahingot.

Kari Uotin ohella tässä törkeästä petoksesta tuomittiin Venator-haarassa Interbankin silloinen toimitusjohtaja Juha Sorvisto. Hän sai 1 vuoden ja 6 kuukauden tuomion. Jussi Uotin kaikki syytteet hylättiin kuten valtaosan muidenkin.

Käräjäoikeus totesi, että 10 vuotta kestänyt oikeudenkäynti kesti ihmisoikeusnäkökulmasta liian pitkään. Sen takia vastaajille piti antaa hyvitystä rangaistusta lieventämällä.

Kari Uotille hyvitys oli kolmasosa ja Sorvistolle puolet. Saman puolituksen sai kolmas jutussa tuomittu. Sen sijaan käräjäoikeus ei katsonut, että Kari Uoti olisi voitu tuomita yhdyskuntapalveluun.

Uotin osalta oikeus huomioi myös hänen vuonna 2001 saamansa kuuden vuoden vankeustuomion. Näistä talousrikoksista maksimirangaistus voi olla korkeintaan seitsemän vuotta, joten korkeimmaksi mahdolliseksi rangaistukseksi jäi yksi vuosi.

Tämä selittää eron Kari Uotin ja Sorviston rangaistuksissa. Kari Uotin rangaistuksessa huomioitiin myös vanha puolentoista kuukauden tutkintavankeus.

Käräjäoikeus katsoi myös, että Interbankin on korvattava 5 miljoonan euron rikoshyöty Lounais-Suomen säästöpankille. Nykyomistajilla tämä tarkoittaa sitä, että Sampo maksaa hyödyn omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalille. Korvaus määrättiin yhteisvastuulliseksi Kari Uotin ja Sorviston kanssa.

Jussi Uotin syytteet nurin

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki Jussi Uotiin kohdistetut syytteet. Venator-haarassa oikeus katsoi Kari Uotin päätekijäksi, mutta Jussi Uotin osallisuudesta ei ollut näyttöä.

- Olen sanonut 11 vuotta, että olen syytön, Jussi Uoti kommentoi tuoreeltaan.

Samoin valtaosa muista syytteistä kaatui näyttämättöminä tai vanhentuineina. Näihin lukeutui myös mm. Kari Uotiin toinen törkeä petos -syyte ns. Porcap-haarassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.