Mainos

Arkeologit käyvät mäyräsotaa Stonehengessä

Brittiarkeologit ovat joutuneet merkillisen päänvaivan eteen, kun mäyrät tuhoavat muinaisaarteita lähellä yhtä Englannin kuuluisinta monumenttia Stonehengeä.

Salisburyn tasangoilla Etelä-Englannissa olevan yli 5000 vanhan megaliittikiviympyrän lähellä on runsaasti muun muassa muinaisia hautoja, joissa on harvinaista esineistöä. Kotikoloja kaivavat mäyrät ovat jo tuhonneet useita muinaishautoja.

Ongelma on niin vakava, että tutkijat ovat yrittäneet siirtää ujonpuoleisia yöeläimiä vähemmän arvokkaalle maaperälle. Mäyrä on kuitenkin voimakkaasti paikkaan sidoksissa oleva eläin. Arkeologit ovat joutuneet nöyrtymään muutamissa kohteissa, jotka otukset ovat jo tuhonneet. Ne on jätetty mäyrien kodeiksi.

Viimeinen konsti on aidata arkeologiset kohteet mäyränpitäväksi. Operaatio tulee kuitenkin maksamaan tuhansia puntia, sillä ennen aidan pystyttämistä maa-alue on tutkittava tarkoin arkeologisesti.

Stonehengen alueen suojelusta vastaavien viranomaisten mukaan mäyrien tappaminen ei tule missään tapauksessa kysymykseen. Mäyrä on suojeltu lailla vuodesta 1992 saakka. Harmaaturkkinen, musta-valkoraitapäinen mäyrä saattaa kasvaa jopa metrin mittaiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.