Mainos

Arizonan metsäpaloalue katastrofialueeksi

USA:n presidentti George W. Bush on julistanut Arizonan laajan metsäpaloalueen katastrofialueeksi. Tuli riehuu yli 130 000 hehtaarin alueella.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vieraili tänään Arizonan metsäpaloalueella, jonka hän julisti aiemmin päivällä katastrofialueeksi. Bush pysähtyi matkallaan Kanadaan G8-kokoukseen pikaisesti Arizonassa kiittämässä palomiehiä ja vakuuttamassa palosta kärsineille ihmisille, että liittovaltion apua on tulossa. -Tiedän, että tämä on vaikea paikka. Olemme tässä kaikki yhdessä. Tällaiset palot aiheuttavat hävitystä jokaiselle, Bush sanoi paikallisessa koulussa, joka on muutettu suojatiloiksi.

Aiemmin päivällä Bush julisti Arizonan katastrofialueeksi. Päätöksen myötä liittovaltio voi myöntää paloalueen asukkaille ja kunnille taloudellista tukea mm. teiden, siltojen ja talojen jälleenrakentamiseen sekä palon jälkien siivoamiseen. Päätös koskee Arizonan Apache- ja Navajo-piirikuntia sekä Fort Apachen intiaanireservaattia.

Bushin oli määrä myös vierailla palon piinaamalla alueella tämän päivän aikana, Valkoinen talo ilmoitti.

Palomiehet ovat jatkanaeet ponnistelujaan yli 130 000 hehtaarin alueella riehuvan metsäpalon taltuttamiseksi. Jopa 150 metrin korkeuteen nousevat lieskat ovat tähän mennessä tuhonneet noin 350 rakennusta - useimmat asuintaloja - ja ainakin 25 000 ihmistä on joutunut pakenemaan tulen tieltä. Paloja ovat ruokkineet kuiva, tuulinen ja helteinen sää.

Arizonan palojen uskotaan syntyneen ihmisten sytyttäminä, mutta tiedossa ei ole, onko kyseessä vahinko vai tuhopoltto. Viranomaiset arvioivat, että jättiläismäisenä liekkimuurina etenevän metsäpalon saattaminen edes osin hallintaan vie suotuisissa sääoloissa nelisen päivää.

Palo on vaarassa tuhota Show Low'n vuoristokaupungin, joka sijaitsee noin 300 kilometriä Phoenixista koilliseen.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 26.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.