Mainos

Arizonan ampuja oikeudessa hermostunut, mutta kohtelias

Arizonan verilöylystä syytetty 22-vuotias Jared Loughner on ollut ensi kertaa oikeuden edessä. Ensimmäinen oikeuskäsittely pidettiin illalla Phoenixissa.

Surmapaikan eli Tucsonin tuomarit olivat omasta mielestään jäävejä, sillä yksi heidän kollegoistaan sai surmansa tulituksessa.

Tuomioistuimessa käsiteltiin Loughnerin syytteeseen asettaminen. Ennakko-oletusten vastaisesti Loughner puhui oikeussalissa, mutta hän vastasi vain kohteliaasti tuomarin kysymyksiin. Silminnäkijöiden mukaan mies oli hieman hermostunut, mutta käyttäytyi muuten normaalisti.

Loughnerille luettiin jo eilen syytteitä murhista, salamurhan yrityksestä ja murhayrityksistä. Seuraava oikeuskäsittely on kahden viikon kuluttua.

Järkyttävä verilöyly herätti Yhdysvalloissa keskustelun poliittisesta ilmapiiristä, sen äänensävyistä ja vihamielisestä kielenkäytöstä.

Päähän ammuttu kongressiedustaja Gabrielle Giffords oli kirjoittanut vain päivää ennen verilöylyä viestin Kentuckyn osavaltion tuoreelle ministerille. Siinä hän peräänkuulutti sivistyneempää keskustelua.

- Mielestäni meidän on mietittävä, kuinka rauhoittaa retoriikkaamme ja puoluekiihkoilua.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.