Mainos

Aristide: USA sieppasi minut

Haitin ex-presidentti sanoo Yhdysvaltain pakottaneen hänet lähtemään.

Haitin maanpakoon lähtenyt presidentti sanoo olevansa valtiokaappauksen uhri. Jean-Bertrand Aristide antoi amerikkalaiselle uutiskanava CNN:lle haastattelun, jossa hän sanoi, että amerikkalaiset pakottivat hänet lähtemään maastaan. Aristide sanoi, että hänen lähtönsä oli kokonaan amerikkalaisten käsissä, eikä se ollut Haitin parhaaksi. Ex-presidentti antoi haastattelun Keski-Afrikan tasavallasta puhelimitse.

Yhdysvallat on jo aiemmin kieltänyt syytteet, joita ovat esittäneet Aristiden lisäksi myös hänen kannattajansa.

YK on antanut kolmen kuukauden mandaatin kansainvälisille joukoille Haitissa. Tällä hetkellä Haitissa on amerikkalaisia joukkoja, jotka lähtevät heti, kun YK:n rauhanturvaajat tulevat maahan.

Rumsfeld: Joukkojen johto eteenpäin

Amerikkalaiset haluavat luovuttaa Haitiin lähetettävien kansainvälisten joukkojen johdon jollekin muulle maalle heti kun olosuhteet sen sallivat.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi, että USA:lla on paljon muuta tehtävää. Hänen mielestään olisi tarkoituksenmukaista siirtää joukkojen johto eteenpäin, kun tilanne Haitissa on vakiintunut.

USA lähettää Haitin tilannetta rauhoittamaan 1 500 - 2 000 sotilasta. Kansainvälisten joukkojen yhteisvahvuudeksi tulee alle 5 000 sotilasta, arvioi Rumsfeld.

(MTV3-Reuters-CNN)

(Huomenta Suomi 02.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.