Mainos

Arinalta vaalirahaa yli 200 000 mk

Oululainen osuuskauppa Arina jakoi viime eduskuntavaalien alla tukea kaikkiaan 223924,60 markkaa. Summaan sisältyy Arina-konserniin kuuluvan Pukumies Oy:n entisen omistajan antama vaalituki, joka on 69100 markkaa.

Arinan hallitus julkisti tiedot kokouksensa jälkeen tänään. Sitä ennen tilintarkastajat olivat selvittäneet vaalituen määrän. Vaalitukea on saanut kaikkiaan yhdeksän ehdokasta. Hallitus toteaa, että nämä ehdokkaat tai heidän tukiryhmänsä voivat itse halutessaan julkistaa saamansa avustukset.

-Arinan hallinnossa on mukana monia poliittisesti aktiivisia henkilöitä. Vaalirahoitusta harkittaessa tällaiset henkilöt ovat luonnollisesti etusijalla, hallitus selvittää. Arina ei kertonut vaalitukensa summia puoluekohtaisesti. Sen sijaan Ylen tv-uutisten vahvistamattomien tietojen mukaan keskusta sai 97000 markkaa, kokoomus 70000 markkaa, SDP 15000 markkaa ja vasemmistoliitto 10000 markkaa. Arina on maksanut vaalitukea useissa eri muodoissa. Se on maksanut ehdokkaiden vaalimainontaa, myöntänyt avustusta näiden tukiryhmille, antanut lehtiin kannatusilmoituksia ja ostanut hyödykkeitä ehdokkaiden vaalityön tukemiseksi.

Lisäksi Arina on maksanut osallistumismaksuja ehdokkaiden järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja luovuttanut ehdokkaille mainostilaa käypää hintaa halvemmalla. -Kaikissa vaalirahoitusmuodoissa laskut oli hyväksytty asianmukaisesti, tilintarkastajat Alpo M Miettunen ja Esa Harttunen ilmoittivat Arinan hallitukselle.

Lindénin tuki ilmoitteluun

Kulttuuriministeri Suvi Lindén on saanut osuuskauppa Arinan johdolta vaalitukea maaliskuun eduskuntavaaleja varten yhteensä 27338 markkaa liikevaihtoveroineen. -Tuesta 24338 markkaa käytettiin lehti-ilmoitteluun ja 3000 vaaliseminaarien osallistumismaksuihin, Lindén kertoo tiistai-iltana julkistamassa tiedotteessaan. Lindénin vaalibudjetti oli kaikkiaan 206000 markkaa. Jo aiemmin kansanedustajat Liisa Jaakonsaari ja Antti Rantakangas ovat ilmoittaneet saaneensa kumpikin Arinalta 5000 markan suuruisen vaalituen.

Arinan vaalitukisotkua puidaan vielä keskiviikkona Helsingissä, jonne Arinan toimitusjohtaja seurueineen matkusti tiistain kokouksen jälkeen. SOK:n pääjohtaja Jere Lahti pyytänyt S-ryhmäläisiä neuvotteluun. Vaalirahoitus nousee sille myös Arinan ylimääräisessä edustajiston kokouksessa, joka on tarkoitus saada koolle toukokuun aikana.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.