Mainos

Arhinmäki: Vasemmistoliitto ei Kataisen johtamaan hallitukseen mahdu

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei usko puolueensa enää mahtuvan Jyrki Kataisen vetämiin hallitusneuvotteluihin tai hallitukseen.

– Meille olennaista on se, että kerätään oikeudenmukaisella verotuksella riittävästi varoja perusturvasta huolehtimiseen. Neuvotteluissa kävi selväksi, että Katainen ei ole valmis tällaiseen oikeudenmukaiseen verouudistukseen, Arhinmäki toteaa Huomenta Suomessa.

Arhinmäen mukaan tilanne voi kuitenkin muuttua, jos hallitusneuvotteluja vetäisi Kataisen sijaan esimerkiksi sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

– Jos ajatellaan näitä neuvotteluja, joita säätytalolla käytiin 13 päivää, niin siellä vasemmistoliiton kantoja lähinnä olivat sosiaalidemokraattien ja vihreiden kannat. Tämmöinen puna-vihreä kansanrintama olisi varmasti se, jolla saataisiin parasta politiikkaa aikaan.

Perussuomalaisista näyttäisi muodostuvan nyt Kataisen oljenkorsi tämän yrittäessä kolmannen kerran hallitustunnusteluja. Arhinmäki ei suostu kuitenkaan veikkailemaan mihin suuntaan Timo Soinin johtama puolue neuvotteluissa kallistuu.

– Varmasti loppuviikolla ollaan viisaampia myös sen suhteen, mihin Soinin aatteet ja mietteet tällä viikolla suuntaavat. Perussuomalaisethan ovat välillä kieltäytyneet hallitustyöskentelystä, ja nyt taas on kova hinku hallitukseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.