Mainos

Arhinmäki vapautui Smash Asem -syytteestä

Todistajien kertomuksen mukaan poliisi ei antanut varsinaista hajaantumiskäskyä syytettyjen kiinniottamisen aikaan Smash Asem -mielenosoituksessa reilu vuosi sitten.

Syyttäjä on luopunut kansanedustaja Paavo Arhinmäen (vas.) syyttämisestä Smash Asem -kahakan suuroikeudenkäynnissä.

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Harri Ilander päätti tänään luopua Arhinmäen ja kahden muun ihmisen niskoittelusyytteistä todistajien kertomusten perusteella.

Todistajien mukaan poliisi ei antanut varsinaista hajaantumiskäskyä syytettyjen kiinniottamisen aikaan.

- Kaikki kolme ovat olleet paikalla suhteellisen lyhyen aikaa, ja ei ole löytynyt näyttöä siitä, että juuri sinä aikana olisi annettu heitä velvoittavia käskyjä, Ilander kertoi STT:lle.

STT:n Roomasta tavoittama Arhinmäki kertoi olevansa tyytyväinen syyttäjän ratkaisuun.

- Olen ollut hyvin luottavaisin mielin sen suhteen, että syyte olisi tullut joka tapauksessa tullut kaatumaan. Nyt on hyvä, että syyttäjä itse teki tämän päätöksen.

Kahina sattui Helsingissä viime syyskuussa Euroopan ja Aasian maiden Asem-kokouksen aikaan. Poliisi saartoi mielenosoittajia ja sivullisia taidemuseo Kiasman ja Postitalon edustalla.

Smash Asem -kahakan oikeudenkäynti on aivan loppusuoralla. Viimeinen varsinainen käsittelypäivä on torstaina. Kaikkiaan jättioikeudenkäynnissä syytettiin yli 80:tä ihmistä. Heidän joukossa on myös Suomen Kuvalehden valokuvaaja. Puolen tusinaa epäiltyä jäi haastamatta.

Ilander hakee 24 epäillylle vähintään neljän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta, muille sakkoja. Tuomiota odotetaan jo ennen joulua. Eduskunnan oikeusasiamies sai illan tapahtumista kymmeniä kanteluita. Hän antaa ratkaisunsa niihin ensi vuonna.

Ensimmäisenä syyttäjän ratkaisun uutisoi Ilta-Sanomat.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja