Mainos

Arhinmäki: Tarjoamme työväenpuolueen ilman rasismia

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haastaa Timo Soinin puheet perussuomalaisista työväenpuolueena.

- Jos Soini sanoo, että he tarjoavat työväenpuolueen ilman sosialismia, niin me tarjoamme työväenpuolueen ilman rasismia, Arhinmäki sanoi vasemmistoliiton puoluevaltuuston yhteydessä tänään.

Arhinmäki torjui arvostelun siitä, että vasemmisto olisi unohtanut työläiset.

- Kun katsotaan aidosti, mitä eri puolueet tekevät, niin puheen alta paljastuu se, että me olemme olleet aktiivisimpia työelämäasioissa, Arhinmäki sanoi.

Vasemmistoliiton kannatus on junnannut gallupeissa alle kymmenessä prosentissa ja värähtelyt kannatuksessa ovat jääneet pieniksi. Suomen Kuvalehden julkaiseman tutkimuksen perusteella perussuomalaiset ovat imeneet kannatuksensa kasvun kolmelta suurelta puolueelta, eivät niinkään vasemmistoliitolta.

Arhinmäki nostikin tänään vihreät perussuomalaisten edelle kilpakumppaniksi potentiaalisista äänestäjistä.

- Meillä on se käsitys, että liikkuvuutta on ennen muuta vihreiden äänestäjien suunnassa, Arhinmäki sanoi.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka muistutti, että vasemmistoliitolla on tutkimusten perusteella nostetta myös niiden joukossa, jotka aiemmin ovat jättäneet kokonaan äänestämättä.

"Eduskuntavaalit eivät ole pääministerivaalit"

Arhinmäki tarjoili puheessaan puolueväelle jo esillä olleita teesejä puolueen täkyistä vaalikamppailuun; pienipalkkaisten asemaa pitää parantaa lakisääteisellä 10 euron minimipalkalla ja perusturvan varassa elävät tarvitsevat yhtenäistetyn 750 euron perusturvan. Puoluevaltuuston puheenvuoroissa virisi heti keskustelua puolueen tavoitteiden taloudellisesta realistisuudesta.

Arhinmäen mielestä Suomi tarvitsisi tässä tilanteessa punavihreän hallituksen. Hän arvioi, että kolmen suuren puolueen kannatuksen lasku merkitsee keskisuurten puolueiden merkityksen kasvua.

- Eduskuntavaalit eivät ole pääministerivaalit. Isoin puolue ei saa automaattisesti pääministeriä, eikä se ole välttämättä hallituspuolue, Arhinmäki linjasi.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto on viikonloppuna koolla lyödäkseen lukkoon vaaliteesit. Vaalihurmosta nostatetaan risteilyllä, jonne puolueväki suuntasi illansuussa.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.