Mainos

Arhinmäki vakuuttunut vaalivoitosta: "Ongelmia ei ollut hallituksen pienpuolueissa"

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mielestä suomalaispoliitikkojen pitäisi ottaa ranskalaisista oppia oman maan työpaikkojen suojelemisessa. Arhinmäki viittaa ranskalaispoliitikkojen toimintaan Nokian tuoreen Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä.

Ranskan presidentti Francois Hollande vaati aiemmin täällä viikolla, että Nokian on taattava ranskalaisten työpaikkojen säilyminen Alcatel-Lucent-kaupassa. Lisäksi yhdistyneen yhtiön on lisättävä Ranskassa tehtävää tutkimustoimintaa, Hollande sanoi.

Arhinmäen mukaan Suomessa on tässä suhteessa vallalla etenkin kokoomuksen ajama uusliberalistinen ideologia, jonka mukaan valtiovalta ei puutu yritysten tekemisiin. Ranskassa valtiovalta sen sijaan korostaa yritysten roolia kansalaisten työllistäjinä.

– Se on näkynyt jo vuosien ajan, että ei edes yritetä puolustaa suomalaisia työpaikkoja, Arhinmäki sanoi.

Arhinmäen mukaan tilanteen ongelmallisuutta lisää se, että työntekijöiden irtisanomissuoja on kansainvälisesti vertaillen heikko.

– On nähty liian monta kertaa yrityskaupoissa, että vaikka Suomessa olisi tehokkaampi ja tuottavampi tuotantolaitos, se saatetaan laittaa kiinni, koska täällä on niin helppoa irtisanoa työntekijöitä, Arhinmäki sanoi.

Ensimmäinen vaalivoitto 20 vuoteen 

Nokian Alcatel-Lucent-kauppa nousi esille Arhinmäen tavatessa kannattajiaan viimeisenä kampanjapäivänä Helsingin Hakaniemessä. 

Arhinmäki oli koleassa kevätsäässä liikkeellä optimisella mielellä ja uskoi vasemmistoliiton saavan useita lisäpaikkoja eduskuntaan.

– Kannatuksemme kääntyi nousuun jo viime vuoden eurovaaleissa. Nyt meille on tulossa ensimmäinen vaalivoitto 20 vuoteen eduskuntavaaleissa, Arhinmäki sanoi STT:lle.

Arhinmäki viittaa kintaalla puheille siitä, että pienemmillä puolueilla ei olisi ensi vaalikaudella asiaa hallitukseen. Hänen mukaansa pienempien puolueiden mukanaolo ei ollut syynä Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin hallitusten kompastelevaan yhteistyöhön.

– Kyllähän nämä hallitustaipaleen viimeiset metrit aika selvästi osoittavat sen, että ongelma ei ollut pienemmissä puolueissa, Arhinmäki sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.