Mainos

Arhinmäki: Suomalaisjoukot pois Afganistanista

Arhinmäen mukaan afganistanilaiset ovat kääntymässä ulkomaalaisia joukkoja vastaan. Lisäresurssien lähettäminen alueelle olisi avoin valtakirja Yhdysvaltain ja Afganistanin hallinnon politiikalle.

Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii hallitusta vetämään Suomen joukot pois Afganistanista. Lahdessa puhuneen Arhinmäen mukaan näin saataisiin vapautettua resursseja YK-johtoiseen Darfur-operaatioon.

Arhinmäen mukaan on vaikeaa sanoa, onko Afganistanissa kysymys enää rauhanturvaamisesta vai sodankäynnistä. Hänen mielestään lisäjoukkojen tai -resurssien lähettäminen Afganistaniin olisi avoin valtakirja Yhdysvaltain ja Afganistanin hallinnon politiikalle.

- Talebanien hirmuhallintoa ei kukaan halua takaisin. Mutta oikeuttaako tämä tukemaan muita tahoja, jotka eivät piittaa ihmisoikeuksista, Arhinmäki kysyy.

Hänen mukaansa Afganistanissa on tapahtumassa sama kuin Irakissa. Afganistanilaiset ovat kääntymässä ulkomaalaisia joukkoja vastaan, jotka entistä enemmän koetaan miehittäjiksi. Esimerkiksi ilmapommitukset ja siviilikuolonuhrit ovat Arhinmäen mukaan kärjistäneet tilannetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.