Arhinmäki kiittelee Stubbia rehellisyydestä: "Kokoomus haluaa leikata köyhimmiltä"

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kiittää pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubbia rehellisyydestä ja avoimuudesta.

– Kokoomus on nyt selkeästi tuonut ilmi sen, että se haluaa leikata kaikkein köyhimmiltä niin Suomessa kuin maailmassa, Arhinmäki kommentoi Stubbin leikkauslistaa vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa. 

Stubb sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, että valtion menoja tulisi leikata muun muassa kehitysapua pienentämällä, jäädyttämällä etuudet ja lyhentämällä ansiosidonnaista työttömyysturvaa.

Arhinmäki sanoo, että jo nyt Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea on antanut Suomelle huomautuksen siitä, että perusturvamme taso on liian alhainen.

– Ja nyt halutaan indeksit jäädyttämällä leikata eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta. Kun asumisen, ruuan, lääkkeiden ja muiden välttämättömyyksien hinnat kuitenkin nousevat, niin ostovoima pienenee.

Ansiopäivärahan lyhentämisen Arhinmäki uskoo koituvan vaikeaksi esimerkiksi rakennemuutospaikkakunnilla, joissa tehtaita suljetaan ja ihmiset jäävät työttömiksi, eikä heillä ole mahdollisuutta heti muuttaa toisaalle tai vaihtaa alaa.

Kehitysyhteistyörahoista leikkaaminen on Arhinmäen mielestä yllättävää.

– Ymmärtääkseni kokoomus on ollut yhtä mieltä muiden puolueiden – perussuomalaisia lukuun ottamatta – siitä, että mennään kohti 0,7 prosenttia. Leikkaus tarkoittaa sitä, että kokoomus ei pyri tähän tavoitteeseen.  

Lue myös:

    Uusimmat