Mainos

Arhinmäki ja Niinistö ennustavat: Näin käy eduskuntavaaleissa

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ovat samoilla linjoilla veikkauksissaan eduskuntavaalien tuloksista.

Kumpikin veikkaa vaalivoittajaksi keskustaa, Niinistö tosin hieman reippaammalla äänisaaliilla. Myös kärkinelikosta molemmilla on yhtenevä näkemys.

Mutta millainen hallitus vaalituloksella olisi mahdollista muodostaa. Sekä vihreiden Ville Niinistö että vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki näkevät, että tiettyjen puolueiden kanssa he ovat helposti ulkona kekkereistä.

Esimerkiksi perussuomalaisten Timo Soini on uhonnut, että tällä kertaa takiaispuolueilla ei ole asiaa hallitukseen.

Arhinmäki tosin tyrmää Soinin uhon räväkästi:

– Soini taisi neljä vuottakin sitten uhota yhtä kovaa ja taisi jakaa jo ministeripaikkojakin. Ja sitten kun tuli tosipaikka niin työnsi pään pensaaseen ja juoksi pois karkuun.

Arhinmäki toteaa kuitenkin, että yhteistä hallitustaivalta perussuomalaisten kuin kokoomuksenkaan kanssa vasemmistoliitossa on vaikea kuvitella.

– Täytyy sanoa, että kokoomus on mennyt entistä enemmän Stubbin aikana oikealle, jolloin on oikeastaan mahdotonta löytää yhteistä ohjelmaa. Ja kyllä myös perussuomalaisten kanssa tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa.

Myöskään Niinistö ei löydä helposti yhteistä linjaa perussuomalaisten kanssa.

– Esimerkiksi työelämän epävarmuuden, pätkätyöläisten aseman parantamisessa Timo Soini on puhunut, että jos perustulolla parannetaan sosiaaliturvan aukoissa olevien ihmisten asemaa, niin Suomeen tulee elämäntapaintiaaneja.

– Hän on tällaista erikoista kieltä käyttänyt, vastustanut uusiutuvan energian käyttöä... he ovat hyvin kaukana meistä. Mutta jos ihmiset äänestää heitä ja heidän kannatuksensa lisääntyy, niin silloinhan heillä on syytä neuvotella.

Arhinmäki näkee, että todennäköisimmin hallitus on helppo rakentaa kolmen suurimman puolueen varaan.

– Näillä kannatusluvuilla se varmasti onnistuu. Mutta jos halutaan tehdä sellaista politiikkaa, joka parantaa työllisyyttä ja uudistaa yhteiskuntaa, niin silloin keskusta, sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja vihreät, Arhinmäki luettelee.

55:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.