Mainos

Arhinmäki ja Halla-aho kisaavat Helsingin äänikuninkuudesta

Perussuomalaisten maahanmuuttokriitikko Jussi Halla-aho ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki kamppailivat Helsingin äänikuninkuudesta, kun pääkaupungin äänistä oli laskettu hieman yli puolet.

Halla-ahon vedossa perussuomalaiset ovat saamassa pääkaupungissa kolme uutta kansanedustajaa. Peesissä läpi olivat menossa Tom Packalén sekä Juha Väätäinen.

Arhinmäen äänimäärä näyttää riittävän vetämään mukanaan toisenkin vasemmistoliiton edustajan, Silvia Modigin.

Kokoomus on menettämässä ainakin yhden kahdeksasta paikastaan. Vaalipiirin viimeisestä paikasta kilpailivat kokoomuksen Lasse Männistö ja Fatbardhe Hetemaj sekä vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto. Kokoomuksen Jaana Pelkonen oli menossa uutena läpi.

SDP on menettämässä yhden ja jäämässä neljään paikkaan; paikkansa uusivat Erkki Tuomioja, Eero Heinäluoma, Rakel Hiltunen ja Päivi Lipponen.

Vihreät olivat menettämässä yhden tai kaksi viidestä paikastaan. Vihreiden Osmo Soininvaara on palaamassa eduskuntaan, Pekka Haavisto ja Anni Sinnemäki säilyttäisivät paikkansa.

RKP:stä läpi on menossa maahanmuuttoministeri Astrid Thors. Keskustan ainokaisen paikan Helsingissä on pitämässä Mari Kiviniemi.

Istuvista kansanedustajista putoamassa olivat kokoomuksen Sirpa Asko-Seljavaara, Sanna Perkiö ja Juha Hakola. Vihreiden Johanna Sumuvuori ja keskustasta perussuomalaisiin loikannut Markku Uusipaavalniemi olivat niin ikään putoamassa. '

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.