Mainos

Arhinmäki harmissaan saamastaan kritiikistä

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) pitää valitettavana, että häntä jatkuvasti syytetään korkeakulttuurin väheksymisestä. Kapellimestari Esa-Pekka Salosen Ylellä esittämä kritiikki johtuu Arhinmäen mukaan Salosen itsensä tiedon puutteesta.

Kulttuuriministeri avasi tänään nuorten suunnittelijoiden markkinat ja ehti miljonääri Antti Piipon galleriaan. Ministeri oli tilaisuuksissa silminnähden loukkaantunut saamastaan kritiikistä.

–Musiikkitalon avajaisista on varmaan lähtenyt vyörymään sellainen lumipallo, että kaikkea mitä ministeri tekee, ylitulkitaan. En ole missään vaiheessa arvostellut korkeakulttuuria, päinvastoin. Kierrän aktiivisesti sekä korkeakulttuurin, että populaarikulttuurin tilaisuuksissa, Arhinmäki sanoo.

Sata vuotta täyttäneiden Savonlinnan Opperajuhlien boikotoiminen otettiin kulttuuripiireissä nyrpeästi vastaan.

–Pitää muistaa että korkeakulttuuria on muutakin kuin klassinen musiikki. Se on kuvataidetta, runoutta ja teatteritaidetta. Näyttää siltä että klassisen musiikin ja oopperan puolelta tulee tällaisia yksittäisiä kommentteja. Kun olen sanonut, että arvostan kaikkia taidemuotoja ja olen käynyt ministerinä oopperassa ja klassisen musiikin konserteissa, niin pikkuhiljaa uskottaisiin jo se. Jos Esa-Pekka Salonen on Lontoosta käsin seuranut vain nettisivujen keskusteluja, hän on saanut varsin yksipuolisen käsityksen kulttuuripolitiikasta Suomessa.

Paavo Arhinmäki uskoo, että tärkeää on tukea tulevaisuudessakin taidemuotoja monipuolisesti.

– Haluan tukea ihan kaikenlaisia taidemuotoja. Tavoite on, että yhä useampi suomalainen innostuisi kulttuurista ja taiteesta. Se tuottaa ihmiselle iloa ja hyvinvointia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.