Mainos

Arhinmäki EU:n tukipäätöksistä: Vanha ja uusi hallitus eivät saa nyt kikkailla

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaatii, että puolueet pitäisivät kiinni ennen vaaleja kertomistaan linjauksista EU:n kriisimaiden tukemiseen. Hän toivoo, että tukipäätöstä ei ajettaisi eduskunnassa läpi kikkailemalla vanhalla ja tulevalla hallituksella.

Arhinmäen mielestä Suomella olisi nyt hyvä mahdollisuus muuttaa EU:n tukipolitiikkaa.

– Nimenomaan on kysymys siitä, että kun Kreikkaa lainoitettiin, niin kriisin sanottiin pysähtyvän. Puolueemme sanoi jo silloin, että ei tämä tällä pysähdy. Niin kauan kun tuetaan pankkeja, jotka ovat ottaneet voittoja valtavilla koroilla, niillä ei ole mitään vastuuta kriisitilanteissa. Suomella on nyt mahdollisuus tuoda uudenlainen vaatimus kriisimaiden lainoittamiseen, Arhinmäki toteasi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Arhinmäen mukaan puolueista kokoomus ja vasemmistoliitto ovat pitäneet parhaiten kantansa Portugalin auttamisen suhteen ennen ja jälkeen vaalien.

Ilta-Sanomien mukaan uusi eduskunta äänestää Portugalin tukipaketin nurin, jos kansanedustajat äänestävät eduskunnassa kuten ovat vaalikoneeseen vastanneet. Lehden mukaan Portugalin tukemista vastustaa 108 edustajaa, tukemista vaalikoneessa kannatti 86 kansanedustajaa.

(MTV3)

Katso Antti Kaikkosen (kesk) ja Paavo Arhinmäen (vas) haastattelu: (Huomenta Suomi 5.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.