Mainos

Arhinmäki ei vahvista sixpackin jatkoa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei vahvista tietoja, joiden mukaan hallitusneuvotteluja jatkettaisiin edellisellä kuuden puolueen pohjalla.

Arhinmäki sanoi STT:lle, ettei neuvottelujen jatko niin kutsutun sixpackin kokoonpanolla ole varmaa. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on koolla pohtimassa asiaa.

Eduskunnassa on myös arveltu, että kuusikon muut puolueet saattavat jatkaa neuvotteluja ilman vasemmistoliittoa. Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) on määrä kertoa puolenpäivän jälkeen, mitkä puolueet hän haluaa mukaan.

Kataisen edellinen yritys SDP:n, vasemmistoliiton, vihreiden, kristillisten ja RKP:n kanssa kariutui viime viikon keskiviikkona.

Myös SDP:n ja kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat pohtineet aamupäivällä tilannetta.

Kokoomuksen ryhmäkokous päättyi raikuviin aplodeihin, jotka oli ryhmänjohtaja Pekka Ravin mukaan osoitettu "Kataisen ryhdikkäälle toiminnalle hallitustunnusteluissa".

Eilen Katainen kävi keskusteluja perussuomalaisten ja keskustan kanssa, mutta neuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan hallitusyhteistyö perussuomalaisten kanssa ei onnistu.

Jos Katainen ei saisi aikaan ehdotusta uuden enemmistöhallituksen pohjaksi, edessä olisi tunnustelijan vaihto. Vuoron yrittää saisi SDP:n Jutta Urpilainen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.