Mainos

Arhinmäki aikoo sovittaa sosiaaliturvan pätkätyöläisille

Prekariaatin eli esimerkiksi pätkätyöläisten asema tulee olemaan Paavo Arhinmäen johtaman vasemmistoliiton tärkeimpiä asiakysymyksiä.

- Olen pohtinut myös vahvempaa ekologisuutta sekä pienyrittäjien ongelmia, Arhinmäki sanoo.

Heti eurovaalien jälkeen Arhinmäki kutsui koolle avoimen tilaisuuden, jossa hän aikoo kuunnella ihmisten näkemyksiä vasemmistoliiton tilasta. Puolueen puheenjohtaja kansanedustaja Martti Korhonen ilmoitti tänään eroavansa.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Arhinmäki johtaa puoluetta 27. kesäkuuta pidettävään puoluevaltuuston kokoukseen. Se valinneen Arhinmäen uudeksi puheenjohtajaksi.

- Ymmärrän Korhosen eroratkaisun. Viime päivinä on tullut paljon viestiä, että Martti Korhosen pitäisi väistyä. Tämä toive on tullut etenkin nuorelta sukupolvelta, sellaisilta jotka sanoivat, että voisivat äänestää puoluetta, Arhinmäki sanoo.

Kansanedustaja Merja Kyllönen on niin ikään ilmoittautunut puheenjohtajakilpailuun. Arhinmäki sanoo pitävänsä haastajia tervetulleina.

- Vaikka puoluekokoukseen on vain kaksi viikkoa aikaa, niin on hyvä, että on muitakin ehdokkaita kuin minä.

Arhinmäki aikoo pitää esillä myös "vasemmistoliiton perusleipää".

- Elämme yhteiskunnassa, jossa on yli 700 000 köyhää. Tämä johtuu aivan liian matalalla tasolla olevasta perusturvasta. Samaan aikaan kun työelämä muuttuu entistä pätkittäisemmäksi, pitää rakentaa sosiaaliturva, joka pystyy toimimaan tässä tilanteessa.

Vasemmistoliiton kannatus on vähentynyt kolmissa peräkkäisissä vaaleissa. Arhinmäellä on edessään valtava haaste. Se, että hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja, ei ole Arhinmäen mielestä haitta. Hän sanoo voivansa tuoda puolueen johtoon "raikkautta".

- Ja olenhan ollut nuorisoliiton puheenjohtajana sekä puolueen varapuheenjohtajana. En usko, että tässä on mitään sellaista, mikä ei luonnistuisi ensimmäisen kauden edustajalta.

(MTV3)

"TYÖELÄMÄ UUSIKSI, PREKARIAATIT HUOMIOON"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.