Mainos

Arhinmäen hupikysymys päätti kyselytunnin

Yksi eduskunnan perinteistä on päättää viimeinen kyselytunti ennen joulua jollain vähän keveämmällä kysymyksellä, jonka oppositio esittää hallitukselle. Tällä kertaa kysyjä oli hallituksesta taannoin oppositioon siirtynyt vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

- Vuosi on pitkä aika, varsinkin politiikassa. Kun katsoo ministeriaitiota, niin siellä on kovin toisenlaiset kasvot kuin vuosi sitten tähän vastaavaan aikaan - ehkäpä hivenen raikkaammat sellaiset. Voi sanoa, että hallitus on laihtunut vuoden aikana ja oppositio on vahvistunut, aloitteli Arhinmäki.

Arhinmäki totesi vaikean taloustilanteen työllistävän sekä hallitusta että oppositiota myös jatkossa. Varsinainen kysymys koski hallituksen joulun aikaista toimintaa.

- Lupaatteko te, että myös hallitus ja ministerit lepäävät jouluna ja keräävät voimia ensi vuotta varten, kysyi Arhinmäki.

Vastaajana oli valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.), joka toimi EU-huippukokouksessa olevan pääministeri Alexander Stubbin sijaisena.

- Kiitän tästä kysymyksestä, erittäin tärkeä ja vaikea kysymys. Haluan todeta sen, että tämä joukko tulee lepäämään joulunpyhinä. Uskon, että tämä joukko on läheisten kanssa yhdessä ja toivon samaa eduskunnan kaikilta jäseniltä. Toivon , että teistä jokainen voi viettää rauhallisen joulun läheistensä kanssa ja hankkia sitä voimaa, jota me tarvitaan ensi vuoden koitoksiin, vastasi Rinne.

Rinne muistutti, että taloustilanne on vaikea, eikä eduskuntatyö ei muutu pelkäksi vaalikampanjoinniksi joulun jälkeenkään. Monia isoja asioita on vielä ratkaistavana. Rinne kiitti hallituksen puolesta koko virkakuntaa ja kansanedustajia yhteistyöstä.

- Haluan vilpittömästi toivottaa teille rauhallista joulua ja parempaa uutta vuotta – toivottavasti, päätti Rinne.

Pääministeri Alexander Stubb lausui kiitoksensa ja toivotuksensa jo viime viikon kyselytunnin lopuksi, koska vuoden viimeiselle kyselytunnille hän ei päässyt.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja