Argentiinassa protestoijat hyökkäsivät presidenttiä kuljettaneen bussin kimppuun – potkivat ja heittelivät kivillä

Argentiinassa kymmenet protestoijat potkivat ja heittelivät kivillä linja-autoa, joka kuljetti maan presidenttiä Alberto Fernandezia.

Tapaus sattui lauantaina, kun presidentti oli vieraillut alueella, jota metsäpalot ovat viime aikoina koetelleet.

Presidentti oli ollut käymässä Lago Puelon kylässä Patagonian alueella. Mielenosoittajat olivat ensin työntyneet kohti presidenttiä ja tämän delegaatiota, minkä jälkeen presidentti oli mennyt suojaan.

Myöhemmin protestoijat pysäyttivät hetkeksi presidenttiä kuljettaneen linja-auton. Välikohtaus tallentui videolle, joka näytettiin myöhemmin televisiossa.

Presidentti Fernandez kommentoi tapahtunutta myöhemmin sanoen, että välikohtauksen takana oli pieni joukko ihmisiä.

Argentiinalaisen Clarin-sanomalehden mukaan protestoijat olivat vihaisia Patagonian alueella sijaitsevan Chubutin maakunnan kaivoshankkeista ja paikallishallinnon toimista.

Metsäpalot riehuneet jo päiviä

Metsäpalot ovat tehneet tuhojaan Patagonian alueella jo useiden päivien ajan. Viranomaisten mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja 11 on kateissa.

Kymmeniä ihmisiä on myös evakuoitu liekkien tieltä, ja arviolta 200 taloa on tuhoutunut. Jotkut kylät ovat maan hallinnon mukaan ilman sähköä.

Viranomaiset ovat epäilleet, että palot olisi sytytetty tahallaan. Metsää on tuhoutunut jo arviolta 15  000 hehtaaria, media kertoi lauantaina.

Katso myös alla oleva video: Tulvia, myrskyjä ja metsäpaloja – näin raju oli ilmastovuosi 2020, eikä tulevaisuus näytä lupaavalta

Tulvia, myrskyjä ja metsäpaloja – näin raju oli ilmastovuosi 2020, eikä tulevaisuus näytä lupaavalta 2:21


Lue myös:

    Uusimmat