Mainos

Argentiinan yökerhopalosta 20 vuotta vankeutta

Argentiinan tuhoisasta yökerhopalosta on annettu tuomio. Buenos Airesissa sijainneen Cromagnon-klubin omistaja tuomittiin oikeudessa 20 vuodeksi vankeuteen palosta, jossa kuoli 194 ihmistä ja loukkaantui yli 1200 ihmistä.

Tulipalo sai alkunsa 30. joulukuuta 2004, kun Callejeros-yhtyeen konserttia seuraamassa ollut henkilö sytytti ilotulitteen täydessä yökerhossa. Monet tallautuivat kuoliaaksi, kun yleisö pyrki lukossa olleille hätäuloskäynneille.

Suurin osa kuolleista oli teini-ikäisiä, mutta joukossa oli myös useita lapsia. He kuolivat naistenhuoneessa olleeseen väliaikaiseen lapsiparkkiin.

Klubilla oli onnettomuushetkellä noin 3000 ihmistä, vaikka se oli tarkoitettu enintään tuhannelle henkilölle. Yökerhopalo oli tuhoisin Argentiinassa sattunut tulipalo.

Oikeus vapautti syytteistä Callejeros-yhtyeen jäsenet, mutta heidän managerinsa sekä muutamat kaupungin turvallisuusviranomaiset saivat vankeustuomioita. Tuomitut saavat kuitenkin jäädä vapaalle jalalle, kunnes heidän valituksensa tuomioista on käsitelty.

Oikeussalissa paikalla olleet uhrien omaiset pettyivät rajusti tuomioihin. Omaiset ja Callejeros-yhtyeen fanit ottivatkin rajusti yhteen sekä salissa että oikeustalon ulkopuolella.

(MTV3 - Reuters)

TUOMIO AIHEUTTI MELLAKOITA OIKEUSSALISSA JA KADUILLA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.